Les i høstferien: Stille som graven av Mark Roberts

KrimbøkerLes i høstferien: Stille som graven av Mark Roberts
Estimert lesetid 3min

Høstferien er her, og hva bedre enn å bruke den til å lese en skikkelig oppslukende spenningsbok? Hege, redaktør for oversatt spenningslitteratur,  gir deg sin anbefaling til høstferielesingen: Stille som graven av Mark Roberts.

Oppslukende og fartsfylt om ritualdrap i Liverpool

Mark Roberts Stille som graven
Stille som graven er oversatt av Aleksander Melli.

Som redaktør for oversatte spenningsbøker er det nesten ingen grenser for hvor mange manus man kan vurdere. Selv om det er et privilegium å få holde på med dette som har vært en hobby i hele mitt liv som leser, er det ikke alltid så lett å skille mellom skitt og kanel. Og selv om det er noe jeg liker, er det slett ikke sikkert at andre vil gjøre det samme. Ofte koker det ned til i hvilken grad man lar seg rive med av det man leser. Det var det som gjorde utslaget i denne boken, og dens forgjenger, Mørkets mor (2016): Jeg måtte bare lese videre!

Likte du 24, vil du like denne

Bøkene om førstebetjent Eve Clay er skrevet etter samme suksessformel som tv-serien 24, der bokens handling utspiller seg i løpet av et knapt døgn, fordelt på korte, intense kapitler.

Leonard Lawson var en høyt ansett professor i middelalderkunst. Han levde et rolig og tilbaketrukket liv, og så vidt noen visste, hadde den eldre mannen ingen fiender. Helt til den dagen hans datter Louise blir vitne til hans grusomme død, som er en makaber hyllest til den kunstformen som var en så viktig del av hans liv.

Førstebetjent Eve Clay får en krevende sak å etterforske. Åstedets dystre symbolbruk sier noe om morderens natur, men vekker også indre demoner i Eve. 

 
«Dyster, fengslende og troverdig. Roberts’ inngående kjennskap til Liverpool gjør selve byen til et skummelt element.» – Graham Masterton, forfatter 

Mark Roberts (f. 1961) er født og oppvokst i Liverpool. Han er ikke helt fersk som spenningsforfatter, for han hadde to bøker bak seg da han begynte på Eve Clay-serien, henholdsvis The Sixth Soul (2013) og What She Saw (2014). Sistnevnte var på langlisten til CWA Gold Dagger Award. Også ut fra tilbakemeldingene på amazon.co.uk å dømme har Roberts noe å fare med, for 27 av 36 lesere har gitt Stille som graven 5 av 5 mulige stjerner. De andre bøkene hans har også fått svært god mottagelse.

Bøkene om Eve Clay kan leses uavhengig av hverandre.

Les også:

Natt til tirsdag kommer Dan Browns nye roman i salg
Ukas krimtips: Tørke av Jane Harper 

George Smiley er tilbake!