Morderen kunne vært deg

KrimbøkerMorderen kunne vært deg
Estimert lesetid 3min

Karin Fossum ønsker at leserne skal forstå at i en gitt dramatisk situasjon kunne de faktisk ha gjort det samme som en drapsmann eller en forbryter. Nå er hennes kritikerroste siste krim, Hviskeren, ute i pocket.

I forrige uke kom Karin Fossums siste krimroman Hviskeren ut i pocket både i bokhandel og i dagligvarebutikker. Hviskeren var fjorårets mest kritikerroste roman. Den fikk totalt åtte terningkast 6 av avisanmelderne. Ole Jacob Hoel i Adresseavisen var representativ med sin konklusjon: «Glimrende Fossum. Et nytt høydepunkt i norsk krims mest spennende forfatterskap.»

Rett inn på 3-plass

Karin Fossums «Hviskeren» fikk åtte 6-terningkast av avisanmelderne. Les mer og kjøp boka i pocket nå på cappelendamm.no.

I dagligvare- og kiosk-salget har de en egen bestselgerliste som heter Månedens bestselgere. Der gikk Hviskeren rett inn på 3-plassen. Først i denne uka får vi se hvor den havner på bestselgerlisten for bokhandelen. I forbindelse med lanseringen i dagligvare svarte Karin Fossum på noen spørsmål til Månedens bestselgeres Facebook-side @manedensbestselgere:

Når bestemte du deg for å bli forfatter? Hva fikk deg til å starte å skrive?


Jeg begynte å skrive da jeg var atten, og debuterte da jeg var tjue. Men avgjørelsen om å satse for fullt, og deretter si fra meg andre økonomiske rettigheter, ble ikke tatt før jeg fylte førti, og etter fire utgivelser.

Hvor henter du inspirasjon til bøkene dine?


Inspirasjon finner jeg faktisk overalt. I det lange livet jeg har levd, fra alle mennesker jeg har møtt og kjent, eller bare observert på avstand, fra forfattere jeg har lest, fra det daglige nyhetsbildet, som jeg følger nøye, fra egen drøm og fantasi, og en del fra faglitteraturen, og selvfølgelig, fra all annen form for kunst, som har noe å si om det vanskelige menneskelivet.

Hva har du lyst til å si til leserne dine?


Hvis det er noe jeg ønsker å oppnå med bøkene mine, må det være noe sånt som dette: At leseren, etter å ha lest ferdig, tenker at i akkurat den situasjonen kunne jeg faktisk ha gjort akkurat det samme. For på den måten å minske gapet mellom «oss og dem,» og skape forståelse og toleranse for utsatte grupper i samfunnet, i dette tilfelle de kriminelle.

Karin Fossum ønsker at leserne skal forstå at i en gitt dramatisk situasjon kunne de faktisk ha gjort det samme som en drapsmann eller en forbryter. Nå er hennes kritikerroste siste krim, «Hviskeren», ute i pocket.