Årets mestselgende forfatter til Boktips LIVE

SkjønnlitteraturÅrets mestselgende forfatter til Boktips LIVE

Forfatteren bak vinterens klart mestselgende bok, Valérie Perrin, tar turen til Boktips LIVE 3. mai. Samme kveld møter du også Jan-Philipp Sendker og Abid Raja.

Estimert lesetid 4min
Foto av Valérie Perrin
Franske Valérie Perrin tok Norge med storm med boka «Å vanne blomster om kvelden», omtalt som «verdens vakreste bok». 3. mai kan du oppleve henne på scenen sammen med Jan-Philipp Sendker og Abid Raja. (Foto: Pascal Ito)

Øverst på bestselgerlistene i hele år har én bok tronet relativt stabilt: Franske Valérie Perrins Å vanne blomster om kvelden – omtalt som «verdens vakreste bok» – har tatt norske lesere og anmeldere med storm. Christine Krøger i Dagbladet mente hun kunne gitt den terningkast sju.

Nå kommer Perrin til Norge og gjester Boktips LIVE 3. mai, sammen med Jan-Philipp Sendker, kjent for Kunsten å høre hjerteslag, og fjorårets mestselgende forfatter Abid Raja. Hans bok Min skyld nærmer seg 100 000 solgte eksemplarer. Kveldens musikalske gjest er en av Norges beste artister og gitarister: Knut Reiersrud.

NB! Gratis adgang, men kun 140 plasser i hovedsalen og ca. 200 plasser i tilstøtende sal der man kan se arrangementet på storskjerm.

Forfatteren av «verdens vakreste bok» til Norge

Franske Valérie Perrin har hatt et enormt gjennombrudd i mange land med det som er omtalt som «verdens vakreste bok»: Å vanne blomster om kvelden. Romanen ble en enorm anmelder- og publikumsfavoritt i hjemlandet, og har til nå solgt over en million eksemplarer i Frankrike. Den ble en enda større suksess i Italia der den i 2020 ble årets mest solgte bok. Nå er Å vanne blomster om kvelden altså den klart mest solgte boken i Norge denne våren.

Valérie Perrin er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Normandie og Paris. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. Perrin har nylig utgitt sin tredje romen: Trois. Begge disse romanene kommer på norsk.

Bestselgerforfatteren Jan-Philipp Sendker

Jan-Philipp Sendker har hatt enorm suksess med sine romaner med handling lagt til Burma, Kunsten å høre hjerteslag og Kunsten å være den man er. Bare i Norge solgte den første over 150 000 eksemplarer, og den andre over 75 000. I forbindelse med at Sendkers sjuende roman på norsk, Hele verdens tårer, kommer ut på norsk, kommer han også til Norge og til Boktips LIVE.


Abid Raja med rekordsalg – nå 100 000

Abid Raja tok hele bok-Norge med storm i høst med den rystende selvbiografien Min skyld. Boka vant Bokhandlerprisen og ble den mest solgte boken i Norge i fjor. Suksessen har bare fortsatt i år, så nå er totalopplaget kommet opp i rekordhøye 100 000 eksemplarer.

Min skyld – En historie om frigjøring er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

Men livet hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans – en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.

Kveldens musikalske gjest: Knut Reiersrud

Foto av Knut Reiersrud
Knut Reiersrud.

Knut Reiersrud er en av Norges beste instrumentalister og en virtuos på gitar. I 45 år har han spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum – bokstavelig talt – verden rundt. Han har gitt ut en rekke plater – både soloalbum og album med diverse konstellasjoner opp gjennom årene, der han har mottatt Spellemannprisen for tre av dem. I tillegg til andre priser har han også mottatt en dansk Grammy.

Han har spilt med storheter som Dr. John, Buddy Guy, Nina Hagen, Rickie Lee Jones og David Lindley. Med sin enorme erfaring – 16 soloplater, medvirkning på 300 plateutgivelser og turnéer på alle verdens kontinenter – er han med sine 61 år nærmest for en levende legende å regne.

NB! Gratis adgang, men kun 140 plasser i hovedsalen og ca. 200 plasser i tilstøtende sal der man kan se arrangementet på storskjerm.