Ukeslutt med Trygve Skaug, Arne Scheie og Erlend Loe

Fredag 7. juni er det et nytt Cappelen Damms Ukeslutt med et sammensatt og toppet lag: Trygve Skaug, Arne Scheie og Erlend Loe.
Cappelen Damms Ukeslutt arrangeres i vår bokkafé Halvbroren i Cappelen Damm-huset i Akersgaten. Det er gratis adgang, og det serveres enkel mat og drikke.

Ukeslutt med bilde av Erlend Loe, Arne Scheie og Trygve Skaug

Cappelen Damms Ukeslutt

Fredag 7. juni arrangerer vi Cappelen Damms Ukeslutt på nytt. Ukeslutt er en litterær kafé med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk. Det er et gratis arrangement med salg av enkel mat og øl og vin. Denne fredagen er det som vanlig et toppet og variert program. Trygve Skaug skal lese fra sin bestselger Følg med nå og også ta noen låter, Arne Scheie holder en kort fotballquiz og Erlend Loe tar oss til Helvete.  

Trygve Skaug poet og musikalsk gjest

Portrett av Trygve Skaug
Trygve Skaug er låtskriver, musiker og poet med stor appell til unge mennesker.

Trygve Skaugs diktsamling for ungdom Følg med nå ligger på toppen av Bokhandlerforeningens bestselgerliste for all skjønnlitteratur. Det er første gang diktsamling topper Bokhandlerforeningens bestselgerliste siden Rolf Jacobsens Nattåpent fra 1985. Trygve Skaug (f.1985) er låtskriver, vokalist og poet. Han har over 77 000 følgere på Instagram. Blant dem er en hærskare av engasjerte ungdommer som både liker og deler diktene. I Følg med nå har Skaug samlet sine mest skjellsettende dikt, med tematikk som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer. På Ukeslutt vil han både lese noen av diktene fra samlingen og synge noen av sine sanger.

Til Helvete med Erlend Loe

Portett av Erlend Loe
Erlend Loe er forfatteren bak de kritikerroste romanene Tatt av kvinnen (1993), Naiv. Super. (1996) og L (1999).

Erlend Loe feirer at han fyller 50 år 24. mai med en gave til alle leserne sine: en ny roman med tittelen Helvete. Det er en typisk Loe-roman illustrert av Kim Hiorthøy. Den handler om en nyskilt kvinne som oppdager en slags kjellerlem i hagen sin med en underjordisk trapp. Den går hun ned og havner i helvete. Der får hun et forhold til den nynorsk-talende djevelen. Kort sagt en ellevill Loe-roman som Erlend Loe vil fortelle om og lese fra.

Arne Scheie spør om fotball

Portett av Arne Scheie
Arne Scheie er en legende innen norsk sportjournalistikk. Han var ansatt i NRK fra 1972 til 2013 og for mange var han stemmen som hørte til tippekampen og hoppuka.

Få, om noen, i Norge kan mer om fotball enn Arne Scheie som i mer enn 40 år kommenterte fotball på NRK. Nå har han laget en quizbok sammen med quizeksperten Christian Haugen-Flermoe. Boken heter Scheie spør om fotball, og den inneholder 1000 spørsmål. På Ukeslutt vil de fortelle litt om boken og teste publikum på noen spørsmål. 

Tid og sted

Cappelen Damms Ukeslutt arrangeres i Cappelen Damm-huset Akersgata 47/49 fredag 7. juni. Dørene åpner kl 16.00, og programstart er kl 17.00. Er det fint vær vil kafeen også være ute i City passagen.

Meld din interesse på Facebook!