– Jeg skal ha med meg Trikset i hjertet resten av livet. Jeg sier bare: les denne romanen!

Trikset er historien om en ti år gammel gutt som vil redde foreldrenes eksteskap, og en eldre mann som har overlevd Holocaust, kjent som «Den store Zabbatini».

Trikset er en hjertevarm roman om en liten gutt som tror alt er mulig, en gammel mann som ikke tror på noe. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Bloggeren Mariann Sæther Tokle, som står bak bloggen lillasjel.blogg.no, skriver at hun anbefaler Trikset på det varmeste:

Jeg sier bare les denne romanen, les denne romanen, les denne romanen. Jeg vil stille meg opp på et høyt fjell og rope det utover landet. Les denne romanen. Jeg synes den er helt fantastisk, jeg skal ha den med meg i hjertet resten av livet. For en fantastisk måte å skrive på. Varmt og fra hjertet, humoristisk men også fylt av alvor og triste hendelser, skriver Tokle. 

I Trikset ønsker Emanuel Bergmann å skrive om skilsmisse på en lys, følsom og sjarmerende måte. Det lykkes han med! Trikset er en varm historie om en liten gutt som vil redde foreldrenes ekteskap og hans vennskap til den gamle mannen – Den store Zabbatini.

Forfatteren Emanuel Bergmann har erfart skilsmisse både som barn og voksen. Han opplevde foreldrenes skilsmisse i ung alder. Det etterlot et dypt inntrykk. Mange år senere røk hans eget ekteskap, og han begynte å skrive. På en sirkusforestilling kom inspirasjonen til en av de viktigste scenene i boken. Hovedpersonen i Trikset, Moshe Goldenhirsch, aka Great Zabbatini, er en svært egoistisk scenemagiker. Han er en tysk jøde som kom til Amerika under Holocaust – et annet emne som opptar forfatteren sterkt. Emanuel Bergmann vokste selv opp som jøde i etterkrigstiden i Tyskland. Han har uttalt at det var som å vokse opp på en kirkegård.

«Fortidens tragedier veves sammen med humor, kjærlighet og troen på det umulige.» -Bookpage, USA

Som 19-20-åring flyttet Emanuel Bergmann til Amerika. Han ville ikke leve som en av de siste jødene i Tyskland. Uten venner eller familie var den første tiden i USA utfordrerne. Erfaringer som er brukt for å levendegjøre Den store Zabbatini som i Trikset er en ensom mann, en fremmed mann – en flyktning.

Den store Zabbatini oppsøkes av den ti år gamle Max Cohn. Hans foreldre vil skille seg og han ønsker at Den store Zabbatini skal utføre kjærlighetstrikset for å redde deres ekteskap.

Vi møter den unge Zabbatini – den desillusjonerte gamle Zabbatini i møte med den 10 år gamle gutten og da oppstår det magi!

Trikset er «en vidunderlig historie…en fortelling for alle som søker det magiske i livet» skriver New York Journal of Books.