Tre nye feelgood-bøker som lyser opp i høstmørket

Brått var sommeren over. Heldigvis byr høsten på koselige kvelder i sofaen med pledd, en tekopp – og deilige, nye feelgood-bøker å dykke ned i.

Kvinne leser i godstol
Det er på tide å krype opp i sofaen med en god bok igjen, og vi har tre rykende ferske feelgood-bøker å anbefale. (Foto: July Brenda Gonzales)

De mørke kveldene er tilbake, og høstens nye feelgood-bøker har begynt å dukke opp i bokhandelen. Begynn bokhøsten med Sendkers avsluttning på trilogien fra Kina, Richmans kjærlighetserklæring til lærere som har gjort en forskjell, og en stjerneforfatter som for første gang er oversatt til norsk.

Stemningsfull spenning satt til Kina og Hong Kong

Jan-Philipp Sendker, Ved nattens ende (oversatt av Miriam Claire Lane)

Da Sendkers store gjennombrudd Kunsten å høre hjerteslag kom på norsk i 2013 ga VG den terningkast 5 og skrev: «Tin Wins hemmelige og ulykkelige kjærlighetshistorie gjør dypt inntrykk.» Hans siste, Ved nattens ende, er siste del i trilogien fra Kina, som også består av Hviskende skygger (2015) og Ensomhetens språk (2018).

På en reise til Kina blir den amerikanske journalisten Paul Leibovitz og hans samboer Christine rammet av alle foreldres verste mareritt: Den fire år gamle sønnen deres forsvinner. Han blir funnet etter mindre enn et døgn, men familien blir advart om at de som har bortført sønnen kommer til å gjøre et nytt forsøk. Det eneste sikre stedet er den amerikanske ambassaden i Beijing, flere tusen kilometer unna.

Men hvordan skal de klare å komme seg dit når det militære og politiet er på jakt etter dem og kontrollerer alle fluktveier? På den farefulle ferden må de ta imot hjelp fra fremmede, men hvordan skal de vite hvem de kan stole på?

Hjertevarm roman om vennskap på tvers av generasjoner

Elizabeth Berg, Historien om Arthur Truluv (oversatt av Elsa Frogner)

Amerikanske Elizabeth Berg har vunnet både priser og leseres hjerter med bøkene sine, som er oversatt til 27 språk. Endelig er hun for første gang oversatt til norsk, med den lille, men mektige Historien om Arthur Truluv.

Arthurs dager har det siste halve året vært helt like; han steller rosehagen, klapper katten og tar bussen til kirkegården for å besøke graven til sin avdøde kone og spise lunsjen sin. Atten år gamle Maddy derimot rømmer til kirkegården hvert friminutt for å komme unna de andre ungdommene på skolen. En dag går hun bort til Arthur, og et helt spesielt vennskap oppstår mellom to enslige sjeler.

Historien om Arthur Truluv er en vakker roman om å miste det kjæreste man har, og om å finne lykken på nytt uansett alder.

Gripende om uventede vennskap og å leve fullt og helt

Alyson Richman, Skyenes hemmelighet (oversatt av Tiril Broch Aakre)

Hva det vil si å leve fullt og helt? Alyson Richman utforsker det alle streber etter, gjennom forholdet mellom en dedikert lærer og en elev med spesielle evner. Skyenes hemmelighet er en kjærlighetserklæring til alle lærere som har gjort en forskjell.

Ballerinaen Katja og den vellykkede studenten Sasja må flykte fra hjembyen Kiev i Ukraina, og da sønnen Jurij blir født i USA noen år senere viser det seg at han har en hjertefeil som gjør at han må isoleres. Den ambisiøse læreren Maggie går med på å undervise Jurij hjemme, og et spesielt forhold utvikler seg. Men Maggie innser ikke hvor sterk Jurij har gjort henne før hun trenger styrken aller mest…

Da boken kom ut i USA skrev PopSugar: «Skyenes hemmelighet er en gripende fortelling om hvordan én person kan endre livet vårt.»