Syv herlige feelgoodromaner i pocket du kan drømme deg bort med i sommer

I den hektiske hverdagen kan det være vanskelig å finne tid til gode leseopplevelser. Bruk sommerferien til å drømme deg inn i bøkenes verden!

Bok oppslått på et bord med blomster og kaffekopp.
Hva er bedre i vår- og sommervarmen enn å slappe av med en god bok? Foto: Sophkins/Pixabay

Alle fortjener en Dillon iblant!

100 umistelige tingLucy Dillon

100 umistelige ting er en varm og oppmuntrende feelgood-roman om å gjøre en omstart i livet. Hovedpersonen Gina har vært gjennom en tøff tid og nå ønsker hun en ny start. I beste Kondo-stil bestemmer hun seg for å forenkle livet ved å gi bort alt hun eier, bortsett fra 100 ting som betyr noe spesielt for henne.Men så snart hun gir bort noe, ser hun at noe nytt dukker opp. Hun selger en sykkel … og får en hund. Og når ektemannen forlater henne, tar det ikke lang tid før hun blir forelsket igjen. Hun oppdager at når du har mistet nesten alt, forstår du hva som er viktig. Men spørsmålet er om det noen gang er det du forventer?

100 umistelige ting er en samtidshistorie det er lett å kjenne seg igjen i et univers som man ønsker å være en del av.

Vinner av Romantic Novelists’ Association Contemporary Romantic Novel prize i 2015.

En bok for deg som vil ha litt ekstra lykke i livet

Den lille bokhandelen i ParisNina George

Jean Perdu er en bokhandler av det helt spesielle slaget. Han vet nøyaktig hva slags bok som skal til for å kurere oss som lider av diverse sjelekvaler, og derfor kaller han bokbåten sin ved Seinen for Det litterære apotek.

Det er bare én person han ikke klarer å kurere: seg selv. Jean Perdu sørger fortsatt over sin tapte kjærlighet, den vakre Manon fra Provence, som forlot ham for 21 år siden. Hun etterlot seg bare et brev, et brev Perdu aldri har fått seg til å åpne. Ikke før nå, denne sommeren da alt kommer til å forandre seg. Endelig tør bokhandleren å kaste loss, og han legger ut på en reise oppover kanalene, mot hjertet av Provence. Med seg på reisen har han en ung og frustrert bestselgerforfatter som ikke greier å komme i gang med bok nummer to, samt to katter ved navn Kafka og Lindgren. Det blir en uforglemmelig reise både for vår venn Jean Perdu og for leseren.

Denne boken har en helt utrolig sjarm.

Christine Westermann

På kortlisten til Romantic Novel of The Year

Dommerfruen — Ann O’Loughlin

Når Emma kommer tilbake til Dublin for å rydde etter sin avdøde far som hun aldri hadde noe nært forhold til, begynner hun å pusle sammen historien om både hans liv og livet til Grace, moren hun aldri kjente. Hun kjenner faren sin som «dommeren» – like streng og fjern hjemme som han var i retten. Men når hun begynner å gå gjennom de personlige eiendelene hans, finner hun spor etter moren som virkelig sjokkerer henne.

Dommerfruen er en fortelling om kjærlighet og skandaler. Den starter i 1950-årenes Dublin og spenner over flere tiår og kontinenter, og etter hvert som handlingen går fremover, graves gamle familiehemmeligheter opp.

Kan kjærlighet virkelig vare evig?

En oppløftende leseopplevelse, en bok du bare har lyst til å lese i et eneste stort jafs.

The Sunday Times

En gripende debutroman som er til å falle for

En liste for livet — Lori Nelson Spielman

Brett har for lengst glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet: «lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus» osv.

Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun fyken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen.

Brett, som er knust av sorg, kan ikke forstå hvorfor moren har gjort dette mot henne. Dessuten er det ikke alle punktene som lar seg fullføre. Hvordan skal hun for eksempel klare å etablere et forhold til faren sin, som døde for flere år siden? Og hvorfor har ikke moren strøket over «finne kjærligheten»?

En vakker og gripende fortelling som minner oss på at vi må leve mens vi kan.

Cecilia Ahern, forfatter

Klok, underholdende og lærerik fortelling

Tilgi meg — Lori Nelson Spielman

Med skjelvende hender åpner talkshow-vertinnen Hannah Farr et brev hun har fått i posten. Avsenderen er en tidligere klassevenninne som mobbet henne i flere år. Nå ber hun om tilgivelse. Det følger to små runde steiner med brevet, og en oppfordring. Den ene steinen skal hun returnere, for å vise at hun har tilgitt klassevenninnen. Den andre skal hun sende til noen hun selv ønsker å be om tilgivelse.

Hannah vet umiddelbart hvem den personen kan være: hennes egen mor. Men vil hun virkelig gå tilbake til de smertefulle hendelsene i fortiden og konfrontere de menneskene som en gang sto henne nærmest? Hannah gjorde nemlig noe som endret morens liv for alltid …

Tilgi meg får deg til å vurdere på nytt alt du visste om tilgivelse og kjærlighet.

Amy Sue Nathan, forfatter

En gripende relasjonsroman som spenner over et helt liv

Den røde adresseboken — Sofia Lundberg

Doris (98) bor alene i en leilighet i Stockholm, og hennes eneste kontakt med omverdenen, bortsett fra hjemmehjelpen, er grandniesen Jenny som bor i USA.

Doris har hatt den samme adresseboken siden 1928. Her står alle de menneskene hun har møtt gjennom opp gjennom livet. De fleste av navnene er strøket over, døde, men en dag begynner Doris å skrive ned minnene sine til Jenny.

Det blir en fascinerende fortelling om vennskap og eventyr, glede og sorg – og om den store kjærligheten man aldri glemmer.

Den røde adresseboken er en gripende historie som med stor intensitet skildrer livserfaringene til et eldre menneske.

Litteraturmagazinet.se

Himmelen er vår vil berøre og begeistre alle som har opplevd tap i livet.

Himmelen er vårLuke Allnutt

Luke Allnutt skildrer den utfordrende reisen fra håp til desperasjon og tilbake igjen, samtidig som han viser at et knust hjerte alltid kan lære å slå igjen.

Rob kan nesten ikke fatte hvor heldig han er. Han har sin fantastiske kone Anna, og det mest dyrebare av alt: sønnen Jack, som er med på å gjøre hver dag til et eventyr. Rob føler at han har trukket vinnerloddet. Eller rettere sagt: Han følte det sånn. Helt til den dagen Anna blir overbevist om at det er noe i veien med Jack, og alt blir totalt forandret.

For en utrolig bok dette er – dønn ærlig og med stor følelsesmessig dybde. Det er virkelig en bragd.

Jill Mansell, bestselgende forfatter