De fem mest solgte bøkene hos Tanum akkurat nå

RomanerRomanerDe fem mest solgte bøkene hos Tanum akkurat nå

Mai-salget er i gang hos Tanum, men også en nyhet har klatret opp på mest solgte-lista. Her er de fem bøkene som ligger på topp akkurat nå.

Estimert lesetid 4min
Topp fem bøker på Tanum.no
Disse fem bøkene selger best hos tanum.no akkurat nå.

1. mai slippes boksalget løs i Norge, når fjorårets bøker kan selges til lavere pris. Hos Tanum er topplista for mest solgte bøker preget av nedsatte priser, men også en storlagen nyhet.

Sykdom og utroskap. Harry Hole som drikker igjen. Kart som forteller oss Oslos historie gjennom tusen år. Her er de fem bøkene som per 11. mai selger best hos Tanum.

1. Lars Saabye Christensen, Byens spor – Skyggeboken

Skyggeboken ble nominert til Bokhandlerprisen med ordene: «Medrivende, storslått og tankevekkende avslutning på trilogien Byens spor.« Skyggeboken er den siste boken i trilogien om Maj Kristoffersen og Oslo by.

Saabye Christensen har igjen lagt øret inntil byens konkylie, og lyttet til dens spor. Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden – og hvem vil vi være? Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss?

Dagbladet skriver følgende om boka: «Den er gripende, i passasjer glitrende. Og du skal ha et lesehjerte av stål for å ikke bli dypt beveget.»

2. Nina Lykke, Full spredning

Etter romanen Nei og atter nei fra 2016, fikk Nina Lykke sitt store gjennombrudd som forfatter, og ble hyllet i alle omtaler. I 2019 kom legeromanen Full spredning, og for denne vant hun Brageprisen.

Boken tar for seg selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Vi møter fastlegen Elin. Elin er gift med Aksel, men en gammel flamme dukker plutselig opp og klusser til.

Dagens Næringsliv skriver om boken: «Lykkes utroskapsroman burde skrives ut på blå resept. Sylskarpt og fornøyelig om det forbudte… en av våre skarpeste observatører på ekteskap og samliv.»

3. Beate Grimsrud, Jeg foreslår at vi våkner

Splitter nye Jeg foreslår at vi våkner har allerede blitt utropt til hovedverk i Beate Grimsruds forfatterskap, og fått terningkast seks av Dagbladet, VG og Adresseavisen. VG skriver: «…Jeg foreslår at vi våkner er en av de sprekeste, rareste og mest underholdene norske bøkene jeg har lest på svært, svært lenge.»

Livsglade og nysgjerrige Vilde står midt i livet da hun får beskjeden om at hun er syk. Hun forsøker å rekke alt, samtidig med at hun prøver å forstå hva livet er, hvor kjærlighet finnes og hva Gud kan være.

Parallelt med fortellingen om Vilde som vil leve, får vi historier om henne som barn. Om hvordan hun stjal en gullpenn av farfar som skulle skape fortellinger om en leken rotte som ville bli elsket av en vakker rev.

4. Jo Nesbø, Kniv

«Harry Hole har aldri hatt det verre – og Jo Nesbø har aldri vært bedre,» skriver Jyllands-Posten om Jo Nesbøs kritikerroste krimroman Kniv. Boken har håvet inn femmere og seksere, på terninger trillet av blant andre VG, Dagbladet og Tvedestrandsposten.

Vi møter en nedbrutt Harry Hole. Han drikker igjen, han har mistet jobben på Politihøyskolen og Rakel har kastet han ut. En ensom jakt på en gammel fiende settes i gang. Han må velge mellom å gå under, eller å reise seg og gå under senere.

5. Geir Tandberg Steigan, Oslo – byens historier fortalt gjennom 53 kart

På en noe overraskende femteplass finner vi en kartbok om Oslo. Kartene vi får se i denne boken definerer byens historie gjennom tusen år i vekst. Alt fra den industrielle utviklingen og byens rike natur- og kulturliv, til merker etter krigen og historiske rettersteder.

Boken fikk terningkast fem av Dagbladet som skriver: «De velskrevne tekstene strutter av iver etter å formidle en detaljrik kunnskap som åpenbart er ervervet gjennom et liv i entusiasme for byen.»