Roy Jacobsen, Ella Marie Hætta Isaksen og Kim Leine kommer til høstens siste Boktips LIVE

RomanerRomanerRoy Jacobsen, Ella Marie Hætta Isaksen og Kim Leine kommer til høstens siste Boktips LIVE

18. november feirer vi Seierherrenes 30-årsjublileum med sesongens siste Boktips LIVE-kveld. Møt blant annet Roy Jacobsen, Ella Marie Hætta Isaksen og Kim Leine.

Estimert lesetid 4min
Roy Jacobsen, Ella Marie Hætta Isaksen og Kim Leine
(Foto: Therese Jægtvik, Sara Angelica Spilling, Bjarni B. Jacobsen)

Torsdag 18. november er det klart for høstens siste Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Da skal vi feire at det er 30 år siden Roy Jacobsens utga et av høydepunktene i vår samtidslitteratur, nemlig Seierherrene. I tillegg til jubileumsintervju med ham, og blir det samtaler med fire av bokhøstens forfattere: Kim Leine, Ella Maria Hætta Isaksen, Anne-Britt Harsem og Alexander Fallo. Det musikalske innslaget er ved Maj Britt Andersen og Lars Saabye Christensen, som gir oss smakebiter fra deres nye album Et snev av evig.

Meld deg på arrangementet på Facebook her!

Seierherrene 30 år

Roy Jacobsen er en av Norges mest leste forfattere og bøkene hans er utgitt i 37 land. Han har mottatt det meste av litterære priser, bl.a. Tarjei Vesaas debutantpris, Kritikerprisen, Ungdommens Kritikerpris, Riksmålsprisen, Bokhandelprisen, Gyldendalprisen, og er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Nå er det 30 år siden han fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med SeierherreneRomanen ble folkelesning, den mottok Bokhandlerprisen, og den ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Bokaktuelle i høst

Kim Leine er blant Nordens fremste forfattere. Han er opprinnelig fra Telemark, men bor i Danmark, der han skriver sine romaner både på dansk og norsk. Han har akkurat fått strålende anmeldelser både i Danmark og Norge for Etter åndemaneren som er den siste boken i det som kalles Grønlands-trilogien. For første bind, Profetene i Evighetsfjorden (2012), vant han Nordisk råds litteraturpris. Oppfølgeren Rød mann/Sort mann (2018) ble kronet med P2-lytternes romanpris. Så nå blir det spennende å se hvilken pris han får for Etter åndemaneren som flere kritikere mener er den beste av de tre bøkene.

Ella Marie Hætta Isaksen er en av Norges mest innflytelsesrike personer under 30 år. Etter at hun for tre år siden vant NRKs Stjernekamp ble hun en viktig talsperson for den samiske befolkningen. I høst er hun aktuell med boka Derfor må du vite at jeg er same. Boka har fått strålende kritikker i blant annet NRK og Morgenbladet, som skriver: «Kombinasjonen av kunnskap og erfaring gjør Derfor må du vite at jeg er same til en vidtfavnende og verdifull utgivelse.»

Anne-Britt Harsem har skrevet en rekke rystende bøker om mørke sider ved den norske velferdsstaten, som Den mørke hemmeligheten i Tysfjord og Alvdal-trilogien. I høst er hun aktuell med Naboene. Det er historien til Utøyas naboer, om hva som skjedde 22. juli, om tiden etter og hvordan det har endret deres liv.

Alexander Fallo har raskt inntatt posisjonen som en av Norges mest populære poeter. I over sju år har han publisert dikt på Instagram, hvor han har over 22.000 følgere. I fjor debuterte han i bokform med samlingen du fucker med hjertet mitt nå som ble en av årets best solgte lyrikksamlinger. I år fulgte han opp suksessen med diktsamlingen håper det var verdt det.

«Et snev av evig»

Kveldens musikalske gjester er Maj Britt Andersen og Lars Saabye Christensen. De vil gi smakebiter fra albumet «Et snev av evig» som ble lansert i forrige uke. På albumet er Maj Britt Andersen backet av KORK. Det er Geir Holmsen som er komponisten og Lars Saabye Christensen som står bak tekstene. Dessverre er det ikke plass til KORK på scenen i Cappelen Damm-huset, men du kan glede deg til en vakker og hyggelig minikonsert likevel.

Meld deg på arrangementet på Facebook her!