Alle kapitlene av Ingvar Ambjørnsens thriller-føljetong «Reiser i det skjulte»

SkjønnlitteraturRomanerAlle kapitlene av Ingvar Ambjørnsens thriller-føljetong «Reiser i det skjulte»

Velkommen til «Reiser i det skjulte», en ny nettføljetong for koronatiden som selv ikke Ingvar Ambjørnsen kjenner hele fortsettelsen på. På denne siden finner du alle de ferdige kapitlene. Bli med og les mens historien blir til!

Estimert lesetid 2min
Logo til føljetongromanen "Reiser i det skjulte" av Ingvar Ambjørnsen
– Jeg lover at dette skal bli skikkelig spennende, sier Ingvar Ambjørnsen om «Reiser i det skjulte». Han deltar også selv i diskusjonen om romanen i den nye Facebook-gruppa «Reiser i det skjulte». (Foto: Marie Sjøvold)

Nå er 86 kapitler i thriller-føljetongen Reiser i det skjulte ferdige fra Ingvar Ambjørnsens hånd. De kommende ukene videre utover vinteren publiseres ett nytt kapittel hver tirsdag og fredag her på Boktips. Slutten nærmer seg, så følg med!

Du finner lenker til hvert enkelt kapittel nederst i saken.

En thriller inspirert av korona-tiden

Reiser i det skjulte er en thriller – en spenningstekst Ingvar Ambjørnsen nå er midt i skriveprosessen med. Selve plottet er en idé som har ligget i skuffen hans siden 2016, et skrivearbeid han valgte bort til fordel for den forrige Elling-romanen Ekko av en venn.

Denne våren fant han ut at plottet var som skapt for korona-situasjonen vi er inne i. Han kjenner de lange linjene i denne romanen, men er nesten like spent som leserne vil være på hvordan det skal utvikle seg. Dette er bokstavelig talt en tekst som skapes rett før den møter leserne, og utviklingen er åpen.

Renate og Sune

Romanen har to fortellere: Renate og Sune. Renate har levd et normalt liv i Oslo med mann og datter, men har plutselig lagt ut på flukt. Hjelperen hennes på flukten er Sune. En del Ambjørnsen-lesere vil kjenne ham igjen fra romanen Natten drømmer om dagen. Han kan beskrives som en slags Lars Monsen-type, bare litt mer kriminell.

Handlingen utspiller seg i og rundt Varangsvik, et fiktivt sted ved kysten litt sør for Ålesund. Vi møter et miljø som operer innenfor – og mye utenfor – loven. Her er det også mange «preppere», folk som har forberedt seg i årevis på katastrofetider.

Reiser i det skjulte som Facebook-gruppe

Samtidig som du her på Boktips leser føljetongen, kan du engasjere deg i diskusjonen om romanen i Facebook-gruppa Reiser i det skjulte.

Ingvar Ambjørnsen har tidligere hatt god dialog med sine lesere om Elling-romanene i den aktive Facebook-gruppa Elling-nytt. Nå håper han at mange lesere også vil bli med i Reiser i det skjultes Facebook-gruppe, hvor alle kan bli medlem og kommentere romanen underveis. Kanskje vil Ambjørnsen også selv av og til kommentere det som skjer i gruppa der han finner det naturlig.

Nye kapitler av Reiser i det skjulte kommer på Boktips hver tirsdag og fredag. Det er bare å følge med!