Høstens program: Stjerneforfatterne inntar Boktips LIVE

SkjønnlitteraturRomanerHøstens program: Stjerneforfatterne inntar Boktips LIVE

Denne høsten vil du kunne se stjerneforfattere som Vigdis Hjorth, Roy Jacobsen, Ingebjørg Bratland og Tore Renberg på scenen, når Boktips LIVE kjører en ny sesong med nettarrangementer. Førstkommende torsdag ser du blant annet Gert Nygårdshaug, Kari Bremnes, Gulraiz Sharif og Tore Rem.

Estimert lesetid 5min
Boktips LIVE høsten 2020
(Foto: Marie von Krogh, Åsmund Holien Mo, Isabel Watson, Maja Hattvang)

Boktips LIVE er et av Cappelen Damms mest vellykkete arrangementer. Det er en form for mini-litteratur festival med både kjente og helt nye forfattere fra mange forskjellige sjangre, samt en liten minikonsert. Boktips LIVE vil i høst bli arrangert som publikumsarrangement på onsdagene ca hver andre/tredje uke. På grunn av smittevernstiltak vil det kun bli plass til 100 publikummere (40 i selve bokkafeen og 60 i tilstøtende sal med skjermer). Men fortvil ikke, du får alltid mulighet til å se kvelden på film dagen etter.

Boktips LIVE som nettarrangement

Påfølgende torsdag publiseres nemlig Boktips LIVE som nettarrangement, med showstart kl. 20.00. Opptaket blir også liggende som video, så du kan se det når du vil, og spole frem og tilbake i sendingen.

Programleder for Boktips LIVE er Knut Gørvell som er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

Her er en oversikt over høstens program:

Torsdag 24. september kl 20.00

Gert Nygårdshaug, Gulraiz Sharif, Tore Rem, Aili Hannisdal, Anne-Britt Harsem, og Mia Landsem. Musikk: Kari Bremnes

Meld deg på på Facebook her!

Denne kvelden er vil en av Norges mest særpregete og populære forfattere, Gert Nygårdshaug, fortelle om sin 13. krimroman. Årets store gjennombruddsforfatter, norsk-pakistanske Gulraiz Sharif, blir intervjuet om sensasjonsromanen Hør her’a, og Tore Rem vil snakke om sin biografi om kong Olav.

Aili Hannisdal er opptatt av endorfiner som medisin i Høy på deg sjæl, Anne-Britt Harsem har dypdykket i bakgrunnen for overgrepssakene i Tysfjord og vil snakke om Lena fra Tysfjord. Mia Landsem er ekspert på hvordan barna være kan være Trygg på nett

En av våre mest kjente og kjære artister, Kari Bremnes, står for kveldens mini-konsert.

Torsdag 8. oktober kl 20.00

Vigdis Hjorth, Aslak Hartberg, Siri M. Kvamme og Bruno Jovanovic. Spesiell gjest: Sondre Lerche 

Vigdis Hjorth har fått en samstemt jubel fra kritikerkorpset for Er mor død, Aslak Hartberg kjent bl.a. fra Klovner i kamp vil fortelle om Farvel frykt som handler om hvordan han har gått fra å være redd for alt til å være klar for alt. Siri M. Kvamme gir denne høsten ut Vidunderlige Vera  som er breddfull av liv og kjærlighet. Hun er ikke ondskapsfull, bare desperat. Bruno Jovanovic er en av høstens debutanter som har skilt seg ut med romanen Etter hvert vil øynene venne seg til mørket

Sondre Lerche forteller om sin nye barnebok Snømannens jul og kanskje spiller han noen låter fra årets unisont kritikerroste albumet, Patience.

Torsdag 22 . oktober  kl 20.00

Roy Jacobsen, Erik Fosnes Hansen, Tore Renberg, Erlend Loe, Vidar Kvalshaug og Sigmund Løvåsen Musikk: Aslak Hartberg 

Roy Jacobsens tre bøker om Ingrid fra Barrøy har solgt over 400 000 eksemplarer. I oktober kommer den fjerde boken: Bare en mor. Erik Fosnes Hansen er i oktober ute med en fabelaktig roman som heter Langs landveien mellom Cottbus og Berlin. VGs anmelder ga Tore Renbergs nye roman Tollak til Ingeborg terningkast 6 med tittelen «Herre jemini, Tore. Han vil bli intervjuet av redaksjonssjef for norskavdelingen på Cappelen Damm, John Erik Riley.

Vidar Kvalshaug vil fortelle om boken han har skrevet om vennen Ari Behn. Erlend Loe har beveget seg det siste året på ett hjul som han har beskrevet i boken Forhandle med virkeligheten – et år på ett hjul. Sigmund Løvåsen vil snakke om den første store biografien om Kjell Aukrust, mens Vidar Hansen vil vise og snakke om Kunsten å lese kroppspråk.

Aslak Hartberg fra Klovner i kamp er i høst ute med boken Farvel frykt om hvordan overvinne egne fobier. Denne kvelden spiller han låter fra sin siste soloplate Sin kamp. Den er utgitt samtidig med Farvel Frykt, og har tekster relatert til emnet. Med seg på scenen har han sin 10 år gamle sønn, som går under navnet DJ Hugo Boss. 

Torsdag 19. november kl 20.00

Hans Rosenfeldt, Hans Wilhelms Steinfeld, Torbjørn Jagland, Suzann Tutta Pettersen. Spesiell gjest: Ingebjørg Bratland 

Hans Rosenfeldt er en av Sveriges mestselgende krimforfattere i duoen Hjorth Rosenfeldt. Han er også kjent som manusforfatter av bl.a. Broen. I høst er han aktuell med sin første krimroman alene: Ulvesommer. Suzann Tutta Pettersen er en verdens beste golfspillere gjennom tidene og en av Norges råeste idrettsutøvere, og nå har hun skrevet sin selvbiografi. Også Torbjørn Jagland tar endelig bladet fra munnen i sin selvbiografi og her på scenen. Hans Wilhelm Steinfeld vil fortelle om sin bok om Putin, som kommer i november.

Ingebjørg Bratland er en av våre fremste artister. Hun er kjent for sin særegne stemme, unike sangteknikk og formidable formidlingsevne. På Boktips LIVE vil hun fortelle som sin nye og vakre juleantologi Klokkene kaller og kanskje synger hun noen låter også.

Torsdag 26. november kl 20.00

Henrik Langeland, Hans Olav Lahlum og flere.

Programmet til dette Boktips LIVE er ikke fullstendig ennå. Henrik Langeland vil snakke om årets store underholdningsroman Showtime. Mens Hans Olav Lahlum vil snakke om sine to krim og spenningsromaner denne høsten: Svanemordet og Oppdraget.