Opplev Iram Haq på scenen på Boktips LIVE i september

RomanerRomanerOpplev Iram Haq på scenen på Boktips LIVE i september

September og oktober byr på nye muligheter til å se forfattere som Iram Haq, Henrik Langeland og Tore Rem på scenen under Boktips LIVE og Boktips-lørdag.

Estimert lesetid 3min
Iram Haq
I høst debuterer filmskaper Iram Haq som romanforfatter med boka Uelsket. (Foto: Anna-Julia Granberg)

I høst lanserte Boktips et nytt arrangement-konsept: på Boktips-lørdag kan du tilbringe helgeettermiddagen med et glass i hånda og spennende forfattersamtaler på scenen, på Halvbroren kafé i Cappelen Damm-huset. Meld deg på neste Boktips-lørdag på Facebook her!

Samtidig er vi i gang med nye Boktips LIVE kvelder på torsdager, etter en fullstappet sesongpremiere med blant annet Lars Saabye Christensen.

30. september er det dags igjen, når romandebutant Iram Haq, ringrev Henrik Langeland og mange flere kommer for å prate om bøkene sine. Meld deg på på Facebook her!

Boktips LIVE 30. september

Det er altså bare å holde av torsdag 30. september, da ny- og veletablerte forfattere møtes til samtaler, latter og musikk. På scenen ser du:

Henrik H. Langeland, som hadde stor suksess med å gjenoppta Wonderboy-trilogien i fjor. Nå er han tilbake med et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene: Paradis.

Iram Haq er en av våre sterkeste historiefortellere, med filmmanus, barnebøker, og prisbelønt regiarbeid bak seg. Hun er uredd, politisk og humanistisk. I sin romandebut, Uelsket, viser hun sitt komiske talent.

Tore Rem, som i høst er ute med andre bind i trilogien om folkekongen Olav V. Olav V. Krigeren 1940 – 1945 handler om kanskje den mest spennende tiden for kong Olav, da han endelig fant sin rolle under krigen.

Norges mest kjent klimaforsker, Bjørn Samset, har fått mye ros for å ha skrevet en klimabok som gir håp. I 2070. Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den viser Samset at det er ingen grunn til å gi opp selv om det ser mørkt ut.

Johanne Engelund Tjøsvold er en av høstens skjønnlitterære debutanter. Diktsamlingen Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere er inspirert av punk, hiphop, visesang og andre musikalske og filmatiske popkulturelle uttrykk.

Kveldens musikalske gjest er Bjørn Tomren, som for tiden er å se på «Stjernekamp» på NRK. Tomren startet karrieren som klovn. Så begynte han med jodle- og trekkspillmusikk i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Sommeren 2017 fikk Tomren bronsehesten i verdensmesterskapet i strupesang i Tuva.

Meld deg på på Facebook her.

Boktips-lørdag 2. oktober

Første lørdagen i oktober blir det både sterke og morsomme historier i Halvbroren. Med programstart klokken 14 kan du høre:

Tordis Ørjasæter, norsk litteraturs grand old lady, i samtale med Anne Grosvold. Ørjasæter er aktuell med boka Vi er ikke alene, der hun har valgt ut litterære fortellinger om det å ha et barn som ikke er som andre. Forfatterne som er med i boken spenner fra Sigrid Undset og Astrid Lindgren til Halfdan W. Freihow og Olaug Nilssen.

Eystein Hellstrøm Hoddevik foredrar om boka Virus på reisefot, en fantastisk spennende populærvitenskapelig historie. Virus er som en usynlig fiende og kan, som vi har sett, stenge ned en hel verden. De er avlet for å spre seg og legger ut på langferd som reiselystne blindpassasjerer. Vi blir her kjent med både vanlige, utspekulerte og svært farlige virus. Hoddevik forteller om virusenes historie så du både kan le og bli litt engstelig.

Meld deg på på Facebook her.