Boktips LIVE 23.11: Krig, konger, kommuner og «Karolines kjærlighet»

SkjønnlitteraturRomanerBoktips LIVE 23.11: Krig, konger, kommuner og «Karolines kjærlighet»

Møt Roy Jacobsen, Eivind Hofstad Evjemo, Tore Rem, Gro Dahle og Kim Leine på årets siste Boktips LIVE.

Estimert lesetid 4min
Fotokollasj av Eivind Hofstad Evjemo, Roy Jacobsen, Tore Rem, Gro Dahle, Kim Leine
På Boktips LIVE 23. november møter du Eivind Hofstad Evjemo, Roy Jacobsen, Tore Rem, Gro Dahle og Kim Leine.

Boktips LIVE er et av Cappelen Damms mest poopulære arrangementer. Det er en form for mini-litteraturfestival med både kjente og helt nye forfattere fra mange forskjellige sjangre – alt på én kveld. Og det beste av alt? Det er helt gratis! Boktips LIVE blir i høst arrangert som publikumsarrangement på onsdager eller torsdager, ca. hver tredje uke.

Årets siste Boktips LIVE finner sted onsdag 23. november, kl. 18:00. I Cappelen Damm-huset kan du da møte en stjernerekke av forfattere: Eivind Hofstad Evjemo, Roy Jacobsen, Tore Rem, Gro Dahle og Kim Leine. I tillegg får vi musikalske innslag av Solfrid Molland & Daniel Lazar.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Dørene åpnes kl. 17.30.

Program | Boktips LIVE 23. november 2022

Eivind Hofstad Evjemo med den store bonderomanen

For debutromanen Vekk meg hvis jeg sovner (2009) mottok han Tarjei Vesaas’ debutantpris. For sin andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) mottok han Ungdommens kritikerpris og UT-Awards for «Årets bok» og «Årets trønderske forfatter». I 2016 kom Evjemos første diktsamling, Kvelningsminner, som mottok svært gode kritikker. I 2022 kom han med romanen Den nye årstiden.

Han ble også kåret til en av de ti beste norske forfattere under 35 år av avisen Morgenbladet i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.

Roy Jacobsen om Oslo øst under krigen

Roy Jacobsen har utviklet sitt forfatterskap fra en markert debut i 1982 med novellesamlingen Fangeliv (Vesaas-prisen) til å bli en original, sterk og analytisk forfatter med særlig interesse for de underliggende psykologiske spill i menneskelig samvær.

Roy Jacobsen ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for Seierherrene (1991), en generasjonsroman som ble folkelesning. Hans siste bok er De uverdige.
Tore Rem om siste bind om Olav V

Tore Rem er forfatter av en rekke sakprosabøker, og er særlig kjent for sin kritikerroste tobindsbiografi om Jens Bjørneboe, og for sin bok om Knut Hamsuns møte med Hitler.

Etter utgivelsen av Knut Hamsun. Reisen til Hitler ble Rems neste store norske sakprosaprosjekt en trilogi om Kong Olav V. Tore Rem er professor i engelskpråklig litteratur ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo.

Til daglig er han nå direktør for den store tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo, med om lag 300 forskere. Han har også vært sentral i arbeidet med å utvikle en ny tverrfaglig forskningssatsing ved Universitetet i Oslo: UiO:Demokrati.

Hans siste bok er Olav V. Ensom majestet tredje bind i trilogien om Kong Olav V.

Gro Dahle med kommunedikt

Gro Dahle er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark.

I 1987 debuterte hun med Audiens – en diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011.

Hennes siste bok er diktsamlingen Elskede grøftekant.

Kim Leine med «Karolines kjærlighet»

Kim Leine er en dansk-norsk forfatter, vokste opp i Norge og flyttet som 17-åring til Danmark, og utdannet seg til sykepleier. Han flyttet til Grønland hvor han bodde i 15 år. I 2004 kom han tilbake til Danmark, og debuterte i 2007 med romanen Kalak som har sterke selvbiografiske trekk.

Det store gjennombruddet som forfatter kom med den bredt anlagte romanen Profetene fra Evighetsfjorden. Hans siste bok er Karolines kjærlighet.

Musikalske gjester

Duo Solfrid Molland & Daniel Lazar fremfører sanger fra Mollands utgivelser ved Kirkelig Kulturverksted med tekster av bla. Ingvar Hovland og Øystein Wiingard Wolf spesielt satt sammen til denne Boktips LIVE-kvelden.

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun har gitt ut fire album ved Kirkelig Kulturverksted. Molland er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikkonservatorium, og har Storfag i musikk fra Universitetet i Oslo.

I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris. I 2017 fikk hun Statens arbeidsstipend for komponister.

Daniel Lazar er fiolinist og vokste opp i Serbia hvor han tidlig lærte å spille folkemusikk av sin bestefar. Daniel er i dag en av få gjenlevende fiolinister som behersker den sjeldne folkemusikkstilen «Doina» oppført i Unesco Kulturarvsliste. Daniel er utdannet klassisk fiolinist med Bachelor grad ved Fakultet for musikk i Beograd og Mastergrad ved Norges Musikkhøyskole.

Velkommen!