Boktips LIVE 1.11: Møt Lars Saabye Christensen og en stjernerekke av forfattere

RomanerUkategorisertBoktips LIVE 1.11: Møt Lars Saabye Christensen og en stjernerekke av forfattere

På Boktips LIVE fredag 1. november kan du oppleve en stjerne rekke av forfattere. Møt Lars Saabye Christensen, Gro Dahle, Kjetil Østli, Finn Skårderud og Torgrim Eggen – og hør musikk av Buicken.

Estimert lesetid 3min
Portrett av forfatter Lars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen tar både norske og danske anmeldere med storm med «Byens spor. Skyggeboken». (Foto: Maja Hattvang)

Boktips LIVE er tilbake med et spennende program preget av bokhøstens høydepunkter. Boktips LIVE  er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – en slags mini litteraturfestival.

Se arrangementet på Facebook her:
Boktips LIVE 1. november

Lars Saabye Christensen – Byens spor

I høst har Lars Saabye Christensen utgitt Byen spor. Skyggeboken. Det er den storslåtte avslutningen av trilogien som vil bli stående som et høydepunkt i Saabye Christensens forfatterskap. Boken fikk strålende mottakelse hos kritikerne og er elsket av leserne.

Kjetil Østli om Lars Monsen

Kjetil Østli fikk Brageprisen for boken Politi og røver. I høst er han aktuell med Lars Monsen. Mitt liv. Kjetil Østli vil fortelle om arbeidet med å skrive boken sammen med Norges mest kjente villmarking.

Gro Dahle med ny diktsamling

Gro Dahle er en av våre mest markante og populære samtidspoeter. Diktene hennes brukes og deles som aldri før både av barn og voksne. Dahle er nå aktuell med sin nye diktsamling Hjem, sier hunden. Dahle spenner ut et stort lerret og viser oss hva som fins innenfor hjemmets vegger – og hva som kan forsvinne ut. Mens hun venter på å få sin nye bok i hendene deler hun noen av sine egne favoritter.

Livets bibliotek og Finn Skårderud

Denne høsten lanserer Cappelen Damm en ny serie som er kalt «Livets bibliotek». Den skal presentere nyutgivelser av klassikere innenfor den eksistensielle tradisjonen i litteratur, psykologi og filosofi. En av de første bøkene er Victor Frankls Livet er mening. Finn Skårderud kommer til Boktips LIVE for å snakke om Victor Frankl og hans betydning for vår tid.

Den første biografien om Axel Jensen

Torgrim Eggen vil fortelle sin helt nye bok Axel. Fra smokken til Ovnen. Storyen om Axel Jensen.Det erden første biografien om Axel Jensen – den myteomspunnete forfatteren og eventyreren.

Musikk ved Buicken

Buicken er et band som der Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg fremfører tekster til strålende musikk med Mathias Eick og Steinar Raknes.

Nytt Boktips LIVE 22. november

Fredag 22. november er det klart for nytt Boktips LIVE. Da kommer Lars Saabye Christensen tilbake, denne gangen for å prate med Ingvar Ambjørnsen om Elling-comebacket. Fredrik Backman vil snakke om sin nye elleville roman Folk med angst. Helsesista forteller om sin nye bok #VÅGÅVÆRE. Tor Bomann-Larsen, Hans Olav Lahlum, Knut Ødegård og Marte Spurkland vil også fortelle om sine nye bøker. Musikken står Mathias Eick og Eyolf Dale for.