Trygve Skaug kommer til Boktips LIVE (sammen med et stjernelag av forfattere)

LyrikkLyrikkTrygve Skaug kommer til Boktips LIVE (sammen med et stjernelag av forfattere)

Onsdag 29. januar er det sesongstart for vår populære minilitteraturfestival.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Trygve Skaug
Programmet for sesongens første Boktips LIVE fylles av et stjernelag av forfattere. I tillegg til Trygve Skaug kommer ekteparet bak pseudonymet Lars Kepler, Hans Olav Lahlum, Roy Jacobsen og debutant Kitty Byng. (Foto: Kim Rognmo)

Boktips LIVE er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – kort og godt en mini-litteraturfestival! Onsdag 29. januar er programmet fylt med et stjernelag av forfattere.

Meld deg på Boktips LIVE på Faceboook!

Lars Kepler – Sveriges mestselgende krimforfattere i Norge

Lars Kepler selger bøker på Nesbø-nivå i mange land. Forfatternavnet er et psevdonym for forfatterekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril. De konkurrerer med Jo Nesbø om å være Nordens mestselgende krimforfattere.

Krimdebuten deres Hypnotisøren har solgt over 250.000 eksemplarer her til lands. Nå, 10 år etter utgivelsen, har forfatterekteparet skrevet om boka for å gjøre den til den komplette thrilleren.

Trygve Skaug – låtskriver, vokalist og poet

Trygve Skaug (f. 1985) har et stort gjennomslag på Instagram, hvor han har over 110 000 følgere. På fredag er det den store lanseringsdagen for Skaug med nytt album og den nye diktsamlingen Ikke slipp.

I fjor medvirket Skaug til en milepæl for norsk lyrikk. For første gang siden 1985 lå en diktsamling på toppen av bestselgerlisten for skjønnlitteratur. Det var Trygve Skaugs ungdomsdiktsamling Følg med nå. Så forventningene er svært store til Ikke slipp. Selv om lanseringen altså ikke skjer før fredag, kommer Trygve Skaug til Boktips LIVE for å lese fra samlingen og synge noen av sine låter.

Roy Jacobsen – får Monsen til å virke som en pusling

Roy Jacobsen er en av Norges mest populære og prisbelønte forfattere. Han kommer til Boktips LIVE for å fortelle om romanen Mannen som elsket Sibir, en roman Dagbladets kritiker mente gjorde «Lars Monsen til en pusling». Det er en eventyrlig autentisk historie bak denne romanen som Jacobsen har skrevet med sin kone Anneliese Pitz.

Hans Olav Lahlum og Reiulf Steen

Hans Olav Lahlum vil snakke om biografien som har fått størst oppmerksomhet i høst, nemlig biografien om Reiulf Steen. Knapt noen politiker har i norsk etterkrigstid engasjert folk like sterkt som karismatikeren og ideologen Reiulf Steen. Det har også vekket oppsikt at Lahlum i boka behandler ryktene om et seksuelt forhold mellom Reiulf Steen og Gro Harlem Brundtland.

Kitty Byng – Kroppen er en morder

Kitty Byng er en av årets spennende debutanter. Hennes roman Kroppen er en morder kommer ut samme uke som Boktips LIVE går av stabelen.

Boka er en innstendig granskning av livet vi har og livet vi lager. Vi møter Nina og Kitty, som er gift og står midt i livet. Da Kittys mor blir syk, innser Kitty at tiden også rammer hennes egen kropp. Ønsker de å få barn, bør de begynne nå. Men kan kroppen til Kitty i det hele tatt bære frem et barn?

Dørene åpner kl 18:00. Programstart kl 18:30.
Gratis adgang, vær tidlig ute for å sikre deg plass.