Vil du lære deg å skape bedre fortellinger? Meld deg på skrivekurs!

Å skrive en fortelling er noe alle synes er vanskelig. Så er det da heller ingen enkel kunst. Hva gjør en god fortelling god, hvorfor er det slik at vi synes noen historier er kjedelige, mens vi lar oss begeistre av andre og hvilke grep er det forfattere bruker for å skape fortellinger vi blir oppslukt av? Disse spørsmålene vil du få svar på hvis du melder deg på Henrik Langelands skrivekurs.


Skrivekurset retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen mennesker deltatt på seminarene hans – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Kurset er nyttig for enhver som har en historie de vil formidle på best mulig måte, enten man er i startfasen, ønsker å komme videre i prosessen eller allerede har publisert tekster.

Kursdatoer 2019

Det arrangeres tre kurs årlig, to helgekurs og ett kveldskurs. Neste kurs er mandag 20. og tirsdag 21. mai, kl 16:30 – 21:00 begge dager. Send bindende påmelding til: randi.faye@cappelendamm.no

Praktiske opplysninger

Seminaret arrangeres over to påfølgende dager, ca 4,5 timer per dag inkludert pauser (enkel servering).

Hvor: Cappelen Damm-huset i sentrum av Oslo. Adressen er Akersgata 47/49, 0180 OSLO

Pris: kr 1950,- og kr 1750,- for studenter

Alle spørsmål kan rettes til: randi.faye@cappelendamm.no

Påmelding

Send bindende påmelding til: randi.faye@cappelendamm.no
Navn, mobil, postadresse og epost på deltaker.
NB! Husk at det også er mulig å gi kurs som gave.
Faktura vil bli tilsendt.

Skrivekurs over to kursdager

Gjennom to intensive dager går Langeland gjennom de grunnleggende bestanddelene i fortellekunsten. Temaer som forholdet mellom språk og handling, interessevekkere, tidsperspektiver, spenningsstrukturer, faktaformidling, verdivendinger, kapitteloppbygging, karakterutvikling og synsvinkelbruk blir presentert slik at deltakerne forstår hvordan disse elementene sammen virker i å skape en levende og interessant fortelling – en fortelling man kan bli fengslet av.

I kurset tar også Langeland opp de rent praktiske delene ved skriveprosessen, slik som stoffinnsamling, arbeidsrutiner og forlagsrelasjoner. Det inneholder dessuten en egen del om å skrive manus for film og tv-serier.

Skrivekurset er foredragsbasert. Deltakerne skal ikke levere inn egne tekster, men det er anledning til å stille spørsmål og delta i diskusjoner. Ut og stjæle hester og Fortellekunst. En håndbok i litterære teknikker

Ut og stjæle hester og Fortellekunst. En håndbok i litterære teknikker


Mange av eksemplene vil bli hentet fra Per Pettersons Ut og stjæle hester, så det er en fordel å ha lest den romanen i forkant. Seminaret er basert på Langelands Fortellekunst. En håndbok i litterære teknikker, men inneholder også et utvidet materiale.

Et legendarisk skrivekurs

Kurset er åpent for alle, og opp gjennom årene har svært mange deltakere har hatt stort utbytte av å delta på Langelands fortellekunst-seminar. Her er noen tilbakemeldinger:

«Kurset er håndfast og konkret, avmystifiserer litterær skriving og legger vekt på håndverket, med mange gode tips til struktur og arbeidsprosess.»
Maja Lunde, forfatter


«En super kursleder, teoretisk sterk, flink til å trekke ut nyttige prinsipper både fra litteraturen og ’kokebøkene’ om litteratur. Inspirerende å se hvordan han jobber selv. Han gir gode, presise råd og er engasjert.»
Anders Danielsen Lie, forfatter og skuespiller

«Det finnes mange der ute som kan fiksjonsskrivingens håndverk, og som kan akademisk litterær analyse, men ikke mange som kan begge deler. Det kan Henrik. Kombinasjonen av solid akademisk bakgrunn og hands-on håndverkskunnskap er nok det som gjør kurset hans så bra.»
Espen Ytreberg, professor i medievitenskap

«Anbefalast! Henrik Langeland er ein framifrå kurshaldar og skriveinspirator.»
Per Roger Sandvik, biblioteksjef Nesodden

En av våre ledende samtidsforfattere

Kursleder Henrik H. Langeland er en av våre ledende samtidsforfattere og har utgitt en rekke bøker, blant annet romanene WonderboyFrancis Meyers lidenskap, Fyrsten og Verdensmestrene. Han har doktorgraden i litteraturvitenskap på en avhandling om Marcel Proust, vært redaktør for tidsskriftet Vinduet og har hatt en rekke engasjementer i norsk nærings- og samfunnsliv.