#DenBoka med Line Elvsåshagen

Er du glad i aliens? Liker du når fremmede makter prøver å ta over jordkloden? Er du også glad i 50-tallet? Da har Line Elvsåshagen boken for deg!

Line Elvsåshagen holder opp boka The Day Of The Triffids
«Jeg skal love deg at om du aldri har vært redd for planter før; nå kommer du til å bli det,» sier Line Elvsåshagen om science fiction klassikeren The Day Of The Triffids av John Wyndham. (Foto: Skjermdump)

Det jeg synes er flott med science fiction er at man har muligheten til å rømme inn i et helt annen univers og bare glemme alt stresset som er rundt oss.

Line Elvsåshagen beskriver seg selv som en «kjempe-nerd» og elsker alt fra gamledager, spesielt science fiction klassikere. The day of the Triffids av John Wyndham hører til i et univers der planter prøver og ta over verden. Noe som faktisk er litt skummelt, ifølge Line.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leselyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!