Boktips LIVE 22. november: Elling er tilbake

SkjønnlitteraturBoktips LIVE 22. november: Elling er tilbake

Ingvar Ambjørnsen kommer til Boktips LIVE fredag 22. november. Han står på scenen med en stjernerekke av forfattere: Lars Saabye Christensen, Tor Bomann-Larsen, Fredrik Backman, Knut Ødegård, Helsesista og Marte Spurkland.

Estimert lesetid 3min
På Boktips LIVE 22. november møter du blant annet Ingvar Ambjørnsen, Lars Saabye Christensen og «Helsesista» Tale Marie Krohn Engvik.

Boktips LIVE er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – en slags mini litteraturfestival. Arrangementet fredag 1. november var en braksuksess, med 250 besøkende og topp stemning. Fredag 22. november er programmet fylt opp med forfattere som representerer mange av høydepunktene i bokhøsten.

Meld deg på Boktips LIVE på Facebook!

Elling er tilbake

På forsommeren ga Ingvar Ambjørnsen oss Elling tilbake, 20 år etter forrige Elling-roman. Ekko av en venn fikk en strålende mottakelse hos kritikerne og ble elsket av leserne. Det var bare Jo Nesbøs Harry Hole-roman som solgte mer i sommer. Nå har Ingvar Ambjørnsen tatt turen fra sitt hjemsted i Hamburg for å møte norske fans.

Lars Saabye Christensen & Ingvar Ambjørnsen

Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen er to av sin generasjons største forfattere. De har fulgt hverandre og hverandres forfatterskap i over førti år. Nå møtes de til samtale på Boktips LIVE.

Ingenting er tabu hos Helsesista

Tale Maria Krohn Engvik er blitt hele Norges Helsesista. Titusener av unge følger henne på Snapchat og Instagram, og henvender seg til henne for trøst og råd i alle livets situasjoner. Mange av disse rådene er samlet i boken #VÅGÅVÆRE. I denne boken skriver hun om temaer som barn og unge lurer på, men som kan være vanskelig å snakke åpent om. Kaostanker, selvmordstanker, kropp, forelskelse, bildedeling og sex – ingenting er tabu!

Marte Spurkland: Pappas runer

Marte Spurkland har akkurat gitt ut Pappas runer. Det er en fortelling om en datters fortvilete kamp for å støtte farens livsprosjekt, mens han er i ferd med å dø av en ondartet svulst i hjernen. Pappas Runer handler også om farens fascinasjon for runene – de 24 tegnene som gjorde oss til et skrivende folk. Boka har fått strålende mottakelse.

Forfatteren av «En mann ved navn Ove»

Fredrik Backman er en av Nordens mest populære forfattere. Bøkene hans har solgt over 11 millioner eksemplarer, og En mann ved navn Ove har også hatt enorm suksess som film og teater. Nå vil han snakke om høstens nye sjarmbombe Folk med angst som handler om et totalt mislykket bankran som ender i et tragikomisk gisseldrama.

Kongen av biografier

Med Kongen avslutter Tor Boman-Larsen sin monumentale biografi over kong Haakon VII og hans tid; det største biografiske arbeid i norsk litteraturhistorie. Med utgangspunkt i et unikt og tidligere ukjent kildemateriale gir forfatteren innblikk i Kong Haakons liv og virke. Også dette bindet har fått strålende kritikker.

En av våre fremste poeter med roman-debut

Knut Ødegård er av våre aller fremste poeter og gjendiktere. Han har gitt ut over 40 bøker, blant dem bøker for barn og unge, samt sakprosabøker. I høst har han debutert som romanforfatter med Fuglespråk. På Boktips LIVE vil han snakke med forfatteren Thorvald Steen om romanen. Handlingen foregår i etterkrigs-Molde med en sønn av en frontkjemper i sentrum.

Musikk ved Mathias Eick og Eyolf Dale

På Boktips LIVE er det alltid et musikalsk innslag. Mathias Eick er en av Europas ledende jazzmusikere. Han er en multi-instrumentalist, men mest kjent for sin trompet. På piano har han med seg en annen strålende musiker og komponist: Eyolf Dale.