Boktips LIVE 31. mars: PTSD, Drammen, øyne og Houellebecq

SkjønnlitteraturBoktips LIVE 31. mars: PTSD, Drammen, øyne og Houellebecq

En gratis litteraturfestival på én kveld? Jepp, det er Boktips LIVE.

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av Kristian Klausen, Sara Nøland, Martin Eia-Revheim, Finn Skårderud og Michel Houellebecq
Kristian Klausen, Sara Nøland, Martin Eia-Revheim er forfatterne som gjester Boktips LIVE 31. mars. Finn Skårderud holder foredrag om Michel Houellebecq.

Boktips LIVE er en gratis litteraturfestival på én kveld! 

Torsdag 31. mars får vi besøk av  forfatterne Kristian Klausen, Martin Eia-Revheim og Sara Nøland. Finn Skårderud holder foredraget «Sammen er vi deprimerte», om Michel Houellebecq som samtidsdiagnostiker. Kveldens musikalske gjest er trompetist Mathias Eick.

Les mer om kveldens program under. Dørene åpnes 17.30. Velkommen til Cappelen Damm-huset! 

Meld deg på arrangementet på Facebook her.

Kveldens program

Kristian Klausen er ute med siste bok i sin romansyklus fra Drammen. Klausen har i tre bøker satt sin hjemby Drammen i sentrum for verdenshistoriske begivenheter. Først kunstneren Mark Rothkos liv i Døden i arbeid (2020), deretter Anne Frank og hennes families skjebne i Anne F. (2021). Med Den lille mannen fra Argentina fullfører Kristian Klausen nå sin løst sammenbundne trilogi hvor personer som har satt dype spor i historien bringes til liv i «elvebyen» i årene rundt andre verdenskrig.

Stavanger Aftenblad gir Den lille mannen fra Argentina terningkast 5, og Vårt Land mener Klausen skriver «godt og vakkert».


Martin Eia-Revheim er gründer og kulturarbeider. Han var med å starte klubbscenen Blå i Oslo.  Å sette sammen bitene er hans debutbok. Martins fortelling er en opprørende historie om svikt og svik. Om å vokse opp med en voldelig og uberegnelig far. Om alvorlig omsorgssvikt og vold som aldri ble oppdaget.

Historien Martin forteller er selvsagt bare hans, men måten han beskriver svikt og svik på, gir en tydelig stemme til de mange tusen barna som opplever akkurat det samme. Han minner oss om at det er lov å blande seg, for statistisk er det slik at de skada barna er rundt oss hver dag – i hver barnehagebase, i hver skoleklasse, i hvert nabolag og på enhver arbeidsplass.

Sara Nøland er legestudent og forsker. Hun er aktuell med Øyet – Kroppens fantastiske kamera. På en lettfattelig måte gir legestudent og forsker Sara T. Nøland en spennende innføring i øynenes samspill med hjernen, hvorfor du skal bry deg om dem, og hvordan du bevarer en god øyehelse.Michel Houellebecq er en av samtidslitteraturens aller største stjerner. Hans nye roman tilintetgjøre har fått strålende kritikker her hjemme og i utlandet. Til Boktips LIVE kommer psykiater og Houellebecq-fan Finn Skårderud for å holde foredraget «Sammen er vi deprimerte – Michel Houellebecq som samtidsdiagnostiker».  

Mathias Eick er kveldens musikalske gjest. Mathias Eick er en av Europas ledende jazzmusikere. Han er en multi-instrumentalist, men mest kjent for sin trompet. 

Meld deg på arrangementet på Facebook her.