Boktips LIVE 31. august: Samlivsproblemer, kvener, revolusjon og hjemmekontor

SkjønnlitteraturBoktips LIVE 31. august: Samlivsproblemer, kvener, revolusjon og hjemmekontor

Onsdag 31. august er det klart for sesongstart for Boktips LIVE. Der kan du møte Lars Saabye Christensen, Vigdis Hjorth, Kjartan Fløgstad, Ingeborg Arvola og Siri Dalsmo Berge.

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av Kjartan Fløgstad, Vigdis Hjorth, Siri Dalsmo Berg, Ingeborg Arvola og Lars Saabye Christensen
På høstens første Boktips LIVE møter du Kjartan Fløgstad, Vigdis Hjorth, Siri Dalsmo Berge, Ingeborg Arvola og Lars Saabye Christensen. (Foto: Maria Kleppe Vihovde / Lina Hindrum / Anna Julia Granberg / Maja Hattvang)

Endelig er det bokhøst, og da starter også sesongen for forfattermøter. Boktips LIVE er et av Cappelen Damms mest poopulære arrangementer. Det er en form for mini-litteraturfestival med både kjente og helt nye forfattere fra mange forskjellige sjangre – alt på én kveld. Og det beste av alt? Det er helt gratis! Boktips LIVE vil i høst bli arrangert som publikumsarrangement på onsdager eller torsdager, ca. hver tredje uke.

Sesongstarten skjer onsdag 31. august kl 18:00. I Cappelen Damm-huset kan du da møte en stjernerekke av forfattere: Lars Saabye Christensen, Vigdis Hjorth, Kjartan Fløgstad, Ingeborg Arvola, og Siri Dalsmo Berge.

Neste Boktips LIVE går av stabelen onsdag 28. september.

Forfatterne på hjemmekontoret

De siste par årene har mange av oss jobbet mye hjemmefra, noe som har brakt med seg brå og omfattende endringer i hverdagsliv og arbeidsrutiner.

Men det er én yrkesgruppe som i liten grad har latt seg affisere av denne unntakstilstanden; nemlig forfatterne. For dem er hjemmekontortilværelsen den normale, da kun et fåtall av dem lever opp til den romantiske forestillingen om den rotløse bohemen som bærer med seg sine skriveredskaper og dikter overalt.

I Hjemmekontoret åpner flere av våre fremste forfattere døren til sitt hjemmekontor, hvorfra de øser av sin erfaring med en arbeidssituasjon som kom brått og uventet på alle oss andre. 

Dagbladets Cathrine Krøger triller 6-eren på terningen og skriver: «Forbausende personlig om hvor tungt og ensomt et forfatterliv kan være».

Hjemmekontoret er redigert av Lars Saabye Christensen, og inneholder bidrag fra Vigdis Hjorth, Dag Solstad, Agnes Ravatn, Kjartan Fløgstad, Olaug Nilssen, Selma Lønning Aarø, Jan Kjærstad, Cecilie Enger og Thorvald Steen.

På Boktips LIVE kan du møte tre av disse forfatterne: Lars Saabye Christensen, Vigdis Hjorth og Kjartan Fløgstad kommer for å fortelle om sine erfaringer med hjemmekontor.

Ingeborg Arvola: «Vidunderlig og storartet»

Ingeborg Arvola har vært en favoritt blant kritikerne i mange år, og med Kniven i ilden om den vakre og myteomspunne Brita Caisa Seipajærvi, ligger hun an til endelig å få det  store gjennombruddet også blant leserne.

Nå er hun på andreplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, og anmelderne har nærmest gått av skaftet. I VG for eksempel trillet Guri Hjeltnes en sekser på terningen, og mente at romanen var «vidunderlig og storartet».

Vigdis Hjorth: «Inderlig og intens»

I Femten år. Den revolusjonære våren skriver Vigdis Hjorth om unge Paula som tar moren i grov løgn og opplever at livet, slik hun har kjent det, begynner å slå sprekker. Det handler om et ungt liv, om å oppdage løgn og å velge å leve sant.

Romanen kom ut denne uka, og har allerede fått mange gode anmeldelser. Den fikk for eksempel terningkast 5 i Dagbladet, og Inger Benzrud mente den var «Inderlig og intens […] Igjen viser Vigdis Hjorth seg som en mester i å formidle hva som skjer i unge menneskers hoder og hjerter.»

Bruksanvisning for parforholdet

Visste du at et godt parforhold styrker immunforsvaret, gir lavere blodtrykk og får sår til å gro raskere? Motsatt gir samlivsproblemer tre ganger så høy risiko for hjerteinfarkt, økt risiko for infeksjoner og mer påleiring i blodårene. Fastlege og forsker Siri Dalsmo Berge vil fortelle om konkrete, forskningsbaserte verktøy for et bedre samliv og økt livskvalitet.

Høstens første Boktips LIVE arrangeres 31. august kl. 18:00 i Cappelen Damm-huset. Meld deg på arrangementet på Facebook her!