Topp ti e-bøker hos Tanum akkurat nå

KrimbøkerTopp ti e-bøker hos Tanum akkurat nå

E-boksalget har gått i taket den siste uka. De ti mest kjøpte e-bøkene hos tanum.no avslører at nordmenn er sultne på krim.

Estimert lesetid 4min
Topp ti e-bøker hos tanum.no
Det selges mye Camilla Grebe hos tanum.no om dagen, sammen med nyheter fra blant annet John le Carré og Alex Michaelides.

Plutselig satt vi her, alle sammen. Hjemme alene, eller med familien, eller med en romkamerat man helst ville vært foruten. Noen av oss har tid å slå ihjel, andre trenger å rømme til et annet sted for en stund, om så bare gjennom fantasien. Uansett har e-boksalget gått i været de siste dagene, og det er kanskje ikke så rart: all verdens bøker (nesten), tilgjengelig for nedlasting rett til telefonen eller lesebrettet.

Vi tok en titt på de mest solgte e-bøkene hos tanum.no, og per 18. mars ser det ut til at det er krim nordmenn er mest interessert i. Her er Tanums ti mest solgte e-boktitler akkurat nå.

Topp ti e-bøker hos Tanum

Lee Child: Delt by. En gjeng albanere og en gjeng ukrainere har delt den lille byen mellom seg. Det funker fint – helt til Reacher går av bussen. «Child er på sitt aller beste i denne nervepirrende thrilleren,» skrev Publishers Weekly. Boka ble kåret av Evening Standard Magazine til en av årets beste bøker i 2019. Last ned Delt by som e-bok her.

Erica James: Hagene i Italia. Bestselgende Erica James har skrevet en av sine aller beste romaner om kjærlighet og vennskap, og de opplevelsene man får ved å gripe de sjansene livet byr på. James har solgt over 100.000 bøker i Norge og toppet bestselgerlistene flere ganger. I Hagene i Italia byr en etterlengtet og uskyld reise til Italia på overraskelser og skjellsettende opplevelser. Last ned Hagene i Italia som e-bok her.

John le Carré: En fri agent. En kjølig og rasende samtidsskildring av en mester i storform. John le Carré har aldri vært mer spiss og kritisk. Han beskriver et korrupt og selvrettferdig Storbritannia som kryper for Donald Trump. «Suveren spionthriller,» mener Dagbladet. Last ned En fri agent som e-bok her.

Lucinda Riley: Solsøsteren. Sjette, og kanskje hittil beste, bok i Rileys serie om De syv søstre. Solsøsteren har ligget på toppen av bestselgerlista siden den kom i januar, og leserne fortsetter å la seg begeistre. «Forfriskende original,» skrev NRK, og en «formidabel pageturner,» ifølge VG, som ga boka terningkast 5. Last ned Solsøsteren som e-bok her.

Peter May: Jeg svikter deg aldri. Niamh og Ruairidh Macfarlane fra Lewis i Ytre Hebridene driver sammen veveriet Ranish Tweed. På en internasjonal tekstilmesse i Paris, der ekteparet deltar for å promotere sine luksuriøse tweedstoffer, får Niamh vite at Ruairidh har et forhold til den russiske motedesigneren Irina Vetrov. Bare timer senere blir hun vitne til at de to blir drept av en bilbombe. Med restene av Ruairidh i en liten kiste reiser Niamh tilbake til Lewis for å begrave sin mann. Last ned Jeg svikter deg aldri som e-bok her.

Camilla Grebe: Når isen brister. Denne kom i 2017, og er en skremmende og overraskende psykologisk krim. «Camilla Grebe står støtt på egne bein som krimforfatter,» skrev Jarle Natland i Stavanger Aftenblad da den kom. Last ned Når isen brister som e-bok her.

Camilla Grebe: Husdyret. Året etter kom Husdyret, en krim om en forferdelig forbrytelse, om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken. Denne ble kåret til årets beste kriminalroman av Svenska Deckarakademin i 2017, tildelt Glassnøkkelen 2018 for beste nordiske krim og tildelt den prestisjefylte franske litterære prisen Prix des lecteurs 2019 du Livre de Poche. Last ned Husdyret som e-bok her.

Alex Michaelides: Den tause pasienten. Vinterens store krimsensasjon, om Alicia som skyter ektemannen fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart. Last ned Den tause pasienten som e-bok her.

Camilla Grebe: Dvalen. Fjorårets Grebe-krim, og vinner av Glassnøkkelen 2018. Attenårige Samuel saboterer en narkotikahandel og tvinges på flukt. Etter at han har gått under jorden svarer han på en annonse. En familie i skjærgården søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Men det varer ikke lenge før tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes sønn Jonas tar en grufull vending. Last ned Dvalen som e-bok her.

Lars Lenth: Norske tilstander. Familiedrama, rasisme, vindmøller og et forblåst hjørne på Stadlandet – Lars Lenth er tilbake med et samfunnsengasjert eventyr om norske tilstander. Last ned Norske tilstander som e-bok her.

Kjøp alle e-bøkene hos Tanum her.