Leter du etter årets påskekrim? I Innland står «de gåsehudfremkallende aha-opplevelsene i kø»

KrimbøkerPolitikrimLeter du etter årets påskekrim? I Innland står «de gåsehudfremkallende aha-opplevelsene i kø»

Da Arne Dahl slapp den første boken i sin nye serie, «Utmarker», gikk den inn på bestselgerlistene og ble der lenge. Nå får oppfølgeren «Innland» strålende kritikker.

Estimert lesetid 2min

«En aldeles fabelaktig komponert intrige som trolig vil vippe selv en garvet krim-entusiast fullstendig av pinnen. De gåsehudfremkallende aha-opplevelsene står formelig i kø», skriver Aftenposten i sin begeistrede anmeldelse av Arne Dahls nye krimroman, Innland

NRK var først ute med å omtale Innland, og kritiker Leif Ekle sier i sin omtale at Arne Dahl er «en effektiv forteller, han kan turnere sine plott, legge elementer over og under hverandre, foran og bak».

Årets påskekrim - Innland av Arne Dahl
En perfekt symbiose av klassisk politikrim og psykologisk thriller. Boken er oversatt til norsk av Einar Blomgren. Kjøp Innlandcappelendamm.no

Årets påskekrim – «Elegant og hardtslående krim»


Bjarne Tveiten i Fædrelandsvennen triller en femmer på terningen og starter sin anmeldelsen med å si: «Då eg i fjor omtale Utmarker av svenske Arne Dahl, som forresten er eit pseudonym for Jan Arnald, fekk omtalen tittelen «Elegant og hardtslåande krim». Eg kunne godt ha nytta same tittelen på Innland.(…).» Han konkluderer videre med at Innland er en «… skarp og innsiktsfull kritikk av det svenske samfunnet anno 2017.»

Nye hovedpersoner


I sin nye serie har Dahl introdusert oss for hovedpersonene Sam Berger og Molly Blom. Selv sier han at man aldri helt vet hvor man har dem:

– I tidligere bøker har man tross alt alltid kunnet stole på hovedpersonene, som Paul Hjelm, Kerstin Holm, Arto Söderstedt – men nå vet man ikke om Sam og Molly er pålitelige. Og den usikkerheten påvirker også det alltid ganske utsatte forholdet dem imellom – de havner i situasjoner der de er nødt til å stole på hverandre, men ikke helt kan det. Det skaper en spesiell spenning i forholdet deres, sier Dahl til Boktips.

Dette er ikke siste bok i serien om det særegne paret. Dahl lover også en tredje krimroman.

– Deretter skal jeg fortsette serien om Berger og Blom i en mer frittstående form, forteller han.