Krimspesial på Boktips LIVE med Lahlum, Bjøranger, Bjørk og Bøe

KrimbøkerKrimspesial på Boktips LIVE med Lahlum, Bjøranger, Bjørk og Bøe

Torsdag 4. november er det krimspesial på Boktips LIVE, med Hans Olav Lahlum, Terje Bjøranger, Samuel Bjørk og Grethe Bøe.

Estimert lesetid 2min
Hans Olav Lahlum og Grethe Bøe
Han Olav Lahlum og Grethe Bøe er to av forfatterne som kommer på Boktips LIVE 4. november. (Foto: Agnete Brun, FredJonny)

Det er fortsatt fem måneder til Krimfestivalen, men fortvil ikke: nå inviterer vi til Boktips LIVE krimspesial! Torsdag 4. november kommer fire av Norges ledende krimforfattere til Halvbroren bokkafé: Hans Olav Lahlum, Terje Bjøranger, Samuel Bjørk og Grethe Bøe.

Meld deg på arrangementet på Facebook her!

Krimspesial

Hans Olav Lahlum er et unikum på mange vis og er bejublet både som sakprosa- og krimforfatter. Hvert år det siste tiåret har han gitt ut en krimroman. I høst er han aktuell med en klassisk Lahlum-krim: Sneen var ren. Det er første bok i en ny krimserie med handling fra Oslo under andre verdenskrig.

Grethe Bøe er bejublet filmskaper, og hennes krimdebut Mayday er årets store gjennombrudd i krimsjangeren. Den fikk strålende kritikker, var vinterens mestselgende norske krimroman og er nå solgt til sju land. Norske lesere har elsket å få en ny kvinnelig krimheltinne i Grethe Bøes hovedperson jagerpiloten Ylva Nordahl.

Samuel Bjørk fikk en pangstart med sin første krimroman, Det henger en engel alene i skogen, i 2013. Romanen om etterforskerparet Mia Krüger og Holger Munch mottok strålende kritikker, ble nominert til Bokhandlerprisen og ble en internasjonal bestselger. Samuel Bjørk er nå en av landets største eksportvarer innen krimlitteratur, og er solgt til hele 40 land. I Samuel Bjørks nye krimroman Ulven møter vi Krüger og Munchs i deres aller første sak.

Terje Bjøranger er, i tillegg til å være bejublet krimforfatter, også utdannet jurist og jobber til daglig som politiadvokat i Kripos. Han har i en årrekke vært engasjert i saker knyttet til æres-relatert kriminalitet, som tvangsekteskap, æresdrap, trusler og vold. Dette ble også hovedtemaet i debutboka Den tredje søsteren (2011). I de neste bøkene av Terje BjørangerBarcode (2017) og Business(2019), har vi fulgt den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen. Robertsen møter leserne også igjen i årets roman, Kalifatet, der det tilsynelatende ser ut til å handle om IS-terror på norsk jord. 

Helén Vikstvedt og Kim Haugen er to av Norges ledende improskuespillere, og de vil servere krim-teatersport.

Meld deg på arrangementet på Facebook her!