Drømmer du om å bli krimforfatter?

KrimbøkerDrømmer du om å bli krimforfatter?

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole – kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Torkil Damhaug ved togskinner
Krimforfatter Torkil Damhaug har mottatt en rekke priser og lovord fra kritikerne for sine bøker. Sammen med litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen er han hovedlærer på Krimforfatterskolen. (Foto: Rebecca Damhaug)

Hvis du drømmer om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg. Du kan søke førsteklasse, eller en videregående andreklasse.

Hva er Krimforfatterskolen?

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman. Skolen har vært drevet siden 2016, og flere av elevene har debutert som krimforfattere. 

Hovedlærere er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

«Krimforfatterskolen ga meg troen»

Boktips har spurt to tidligere elever om deres erfaringer med skolen. Ellen G. Simensen som til høsten debuterer med krimromanen Tro meg når jeg lyver sier: «Krimforfatterskolen ga meg troen på egen skriving og motet til å følge drømmen videre. Jeg har fått et unikt nettverk av andre skrivende, og en solid grunnmur å bygge mitt forfatterskap på.»

Hanne Gellein som debuterte i vår med Alle fugler små til gode kritikker, mener at skolen var en utløsende faktor for debuten: «Krimforfatterskolen satte virkelig fart på skrivelysten min. Svært dyktige lærere og proffe rammer rundt undervisningen gjorde hver samling til et høydepunkt. Mest av alt var det verdifullt å møte andre skrivelystne, det motiverte og inspirerte meg til å endelig oppnå forfatterdrømmen.»

Krimskoleåret 2022/2023

Nå er det klart for opptak av nye elevkull. Siste helg i september begynner et nytt undervisningsår på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke andreklasse, det videregående trinnet.

For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. 

Slik søker du Krimforfatterskolens førsteklasse

Du kan søke om opptak nå, ved å sende inn en søknad med en tekst på maks 4 sider. Teksten skal være utdrag av en spenningsfortelling. Søknaden sendes oss innen 8. juni 2022, sammen med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på Krimforfatterskolen. Søknaden sendes til Pip Hallén (Pip.hallen@cappelendamm.no) og merkes ”Krimforfatterskolens førsteklasse”.

Søknaden vil bli vurdert av redaktører i Cappelen Damm i samarbeid med Krimforfatterskolens lærere.

Mer om søknadsprosessen kan du lese her.

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere, så søk da vel!