Drømmer du om å bli krimforfatter?

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole – kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug.

Portrett av krimforfatter Torkil Damhaug
Krimforfatter Torkil Damhaug har mottatt en rekke priser og lovord fra kritikerne for sine bøker. Sammen med litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen er han hovedlærer på Krimforfatterskolen.

Hvis du drømmer om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg. Du kan både melde deg på en førsteklasse og en andreklasse for videregående.

Hva er Krimforfatterskolen?

I september i 2016 startet Cappelen Damm Krimforfatterskolen. Det første året uteksaminerte vi to førsteklasser med 16 studenter i hver klasse. Skolen besto av et et årlig kurs med seks samlinger. De to siste skoleårene har vi utvidet tilbudet ved å ha både en første og en andre klasse.

Krimskoleåret 2019/2020

Nå er det klart for opptak av nye elevkull. I september begynner et nytt undervisningsår på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke for andre klasse, eller det vi også kaller et videregående år.

For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærere er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Første klasse på Krimforfatterskolen

I Krimforfatterskolens første klasse gir vi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen består av miniforelesninger og veiledning og tilbakemelding på dine egne tekster.

Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med.

Undervisningen starter i september. Klassen har plass til 12 elever. Under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Akersgata i Oslo.

Slik søker du opptak til første klasse på Krimforfatterskolen

Andre klasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens første klasse, men du som ikke har gått første klasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt.

Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Slik søker du

For å komme inn på Krimforfatterskolen, må du sende søknad innen 10. juni. Gå inn på Krimforfatterskolens hjemmeside, så får du mer informasjon om samlingene, og hva som skal sendes med søknaden.

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere, så søk da vel!