Boktips LIVE: Krimspesial | 3. november 2022 | Gratis inngang

KrimbøkerBoktips LIVE: Krimspesial | 3. november 2022 | Gratis inngang

Møt krimstjernene Malin Persson Giolito, Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Torkil Damhaug og Hanne Gellein.

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av forfatterne på Boktips LIVE krimspesial 3. november 2022

Krimelskere, se hit! Vi feirer høstens nye krimromaner med en spesialutgave av Boktips LIVE. Fra Sverige kommer selveste Malin Persson Giolito, og hun får følge av et knippe representanter fra den norske krimeliten: Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Torkil Damhaug og Hanne Gellein.

I tillegg vil det være Krimteatersport med to av Norges fremste improskuespillere: Torbjørn Harr og Helén Vikstvedt.

Boktips LIVE: Krimspesial | Program

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito er advokat og forfatter. Hun vokste opp i Stockholm og Djursholm, studerte ved College of Europe og flyttet i voksen alder til Brussel hvor hun jobbet i Europakommisjonen.

Hennes store gjennombrudd som forfatter kom med kritikerroste Størst av alt, som blant annet ble kåret til Årets beste kriminalroman i Sverige.

Netflix har laget TV-serie basert på Størst av alt lansert i 2019 under den norske tittelen Quicksand – Størst av alt.

Karin Fossum

Karin Fossum debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas’ debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser, samt to ganger Rivertonprisen.

Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene hans er solgt til flere land.

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Torkil Damhaug

Torkil Damhaug debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse.

Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. I 1999 kom Syk rose. Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid.

Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid.

Hanne Gellein

Hanne Gellein fra Trondheim, men bor i Østersund i Sverige med mann og barn. Hun er utdannet sykepleier og hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole.

I 2020 debuterte hun med sin første krimroman Alle fugler små til strålende kritikker. Hennes andre krimroman, Døden skal du lide, er en uhyggelig og uforutsigbar karakterdreven krim inspirert av Norgeshistoriens verste seriemorder.