Sjokolade-pavlova!

«Hvis det virkelig krevdes spesielle kvalifikasjoner og ekspertise for å innta et kjøkken, ville mennesket falt ut av evolusjonskjeden for lenge siden.» Mine ord? Nei, Nigella Lawsons. Fra hennes kokebok , Nigellas kjøkken. Hennes sjokolade-pavlova er veldig lett å lage.

Det er lett å like Nigella. Bror Telemann i Erlend Loes Stille dager i Mixing Part liker henne veldig godt. Min ektemann liker henne, selv om han ikke er spesielt glad i mat. Mine sønner på 19 liker henne, de blir tause og fokuserte når de ser henne på TV. Og jeg liker henne, men kanskje ikke først og fremst av samme grunner som den mannlige delen av familien. Jeg liker oppskriftene hennes, de mislykkes aldri, de får meg til å føle at jeg mestrer å lage god mat. For Nigellas devise er: enkelt og raskt. Midt i blinken for travle yrkeskvinner som vil unngå ferdigmat, men som har begrenset tid å bruke på kjøkkenet.

Hva skal jeg bake?, spør jeg mine barn foran bursdager og høytidsdager, og da ber de alltid om en kake fra Nigella. Og siden mai er en ordentlig festmåned, gjengir jeg en oppskrift, umulig å gjøre feil, jeg har bakt den snart hundre ganger, ingen blir lei, den er himmelsk god!Nigella Lawson
Nigella fra boken «Nigellas fest»

Sjokolade og bringebærpavlova:

Forberedelse: Stekeovnen på 180⁰ – kle en langpanne med bakepapir.

Slik lager du marengsbunnen:

Du tar 6 eggehviter og pisker stive, pisk så inn 300 g sukker, litt av gangen.
Sikt inn 3 ss bakekakao-pulver
Ha i 1 ts balsamico- eller rødvinseddik
Grovhakk 100 g mørk sjokolade og tilsett halvparten i røren

Hell røren ut midt i langpannen og form den rund (ca 23 cm i diameter)
Sett den i ovnen, og NB: slå varmen ned til 150⁰ med en gang.
Stekes i 1 time og 10 minutter.
Under steketiden flyter kaken ut, den får en tørr overflate som sprekker litt.

Etter endt steketid, slår du av varmen, setter opp ovnsdøren og lar kaken stå der til den er kald.

Vend marengsbunnen på et fat, pisk 5 dl kremfløte (ikke søt for mye), hell den oppå bunnen, pynt med 500 g bringebær (noen har en blanding av bringebær, jordbær og blåbær på), dryss det hele med resten av den hakkete sjokoladen (eller kanskje enda litt mer!).

Passer til 8-10 personer, men jeg har aldri opplevd at det er noe igjen selv om vi bare er 5.

Jeg kjenner at jeg får vann i munnen bare av å skrive oppskriften. Ha en fin forsommer!