Sånn får du saftig lam til påskeaften

Oppskrift på lammestek i påsken

Hva smaker vel bedre enn lammestek med masse gode rotgrønnsaker i påsken? Her steker du lammesteken sammen med grønnsakene, og resultatet er saftig lammestek og ekstra smakfulle grønnsaker. Enkelt og veldig godt!

påskelam
Oppskriften er hentet fra kokeboken Seriøs matglede av Jeanette Roede og Kari H. Bugge. Kjøp den på cappelendamm.no

Dette trenger du til 4 porsjoner (tid 60 minutter):

  • 900 g lammestek (beinfri)
  • 1 ts salt, 1 ts pepper
  • 3 hvitløkfedd
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 ss flytende margarin
  • 3 dl Toro rødvinssaus

Ovnsstekte rotgrønnsaker:

  • 600 g poteter
  • 300 g jordskokk
  • 3 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 sellerirot
  • 2 løk
  • ½ ts salt, ½ ts pepper
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stilk frisk rosmarin

Slik gjør du:


1. Sett stekeovnen på 175 °C. Behold gjerne skallet på potetene og jordskokken og del dem i båter. Skrell gulrøtter, pastinakk og sellerirot og skjær dem i grove biter. Skrell løken og del den i båter. Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form. Strø på salt, pepper, olje og legg over biter av rosmarin.

2. Tørk av lammesteken og krydre med salt og pepper. Rens hvitløkfeddene. Varm stekepannen med margarin og tilsett rosmarin og hele hvitløkfedd i pannen. Brun lammesteken rundt i pannen. Legg lammesteken oppå grønnsakene i den ildfaste formen, sett et steketermometer inn i steken, og sett i stekeovnen i cirka 1 time til kjernetemperaturen viser 65 °C. Ta ut og dekk formen med folie.

3. La steken hvile i cirka 20 minutter. Varm rødvinssausen som anvist på pakken. Skjær lammesteken i tynne skiver, og server med ovnsstekte grønnsaker og rødvinssaus.