Stor guide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Hobby, mat og fritidReiseStor guide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Det er slutt på Syden-turer inntil videre. Nå gjør vi som våre foreldre og besteforeldre: reiser på bilferie i Norge. Her er bøkene du trenger til turen!

Estimert lesetid 3min
Foto av Julie Bjanes på huske i naturen
Julie Bjanes er glad i å finne på morsomme saker på tur og tar gjerne med seg en kjole i sekken. Bildet er hentet fra hennes reisebok «Min insta-tur». (Foto: Julie Bjanes)

Så er det er igjen på tide å planlegge Norgesferien. Det kan virke som en uoversiktlig jobb, men fortvil ikke: I årets reisebøker finnes det mange gode forslag! Bøkene inneholder reisetips til alle, uansett alder eller interesse. Her kan med andre ord både friluftsentusiasten, bilisten eller familiens hobbyfotograf finne nyttig informasjon til turen.

For de som ferierer langs veiene er årets tre turguider fra NAF sikre vinnere, disse er bare å skaffe med en gang og legge i hanskerommet. Her får du tips til de beste bilturene, de vakreste omveiene og fineste utsiktene.

Og apropos utsikter, dere må også se på den inspirerende boka Min insta-tur av Julie Bjanes. Her er supre tips til hvordan man organiserer og kommer seg på turer med gode bildemuligheter.

Her kan du kjøpe reisebøkene til årets ferie.

Norge, ditt nærmeste ferieland

Bøkene Norges beste bilturer, Norges beste omveier og Norges beste utsikter er skrevet for å vise frem de flotte mulighetene som finnes for natur-, kultur-, og turopplevelser i vårt langstrakte land. Disse bøkene har tidligere blitt utgitt av NAF og er nå oppdatert med nye bilder, kart og informasjon. Resultatet er bunn solide og inspirerende guider!

Norges beste bilturer er den mest gjennomarbeidede og ajourførte turboken vi har for bilturisme i Norge. Boka er rett og slett en smørbrødliste over de beste, mest spektakulære og innholdsrike bilturene i Norge.

Vakre omveier verdt å ta

Boken som heter Norges beste omveier er en guide for deg som ønsker deg litt utenfor allfarvei, – her har forfatterne valgt ut 32 strekninger rundt i Norge som er lengre, vakrere og mer interessante alternativer til de større riksveiene. Visste du for eksempel at det går en indre vei i Østfold, eller en villmarksvei gjennom deler av Nordland? I denne guiden får du vite hva som venter deg på disse omveiene: De beskriver attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter, turmuligheter og overnattingssteder slik at du slipper å lete.

De fineste utsiktene

Norge er full av steder med fantastisk utsikt. Fra den ytterste skjærgården til de høyeste toppene kan du finne spektakulære rundskuer og mektige panoramaer. Her får du en praktisk guide til disse. Norges beste utsikter viser vei til utsiktspunktene, og den inneholder hundrevis av fotografier, massevis av detaljert kart, og er spekket med tips om aktivitetsmuligheter, overnattingssteder og håndplukkede spisesteder langs veien.

Tips til 50 turer med fantastiske belønninger

Min Insta-tur av Instagram-profilen @JulieBjanes er en inspirerende bok som gir deg mange tips til hvordan du kan nyte turlivet i Norge. Bjanes er selv et ordentlig turmenneske og liker å ha det gøy ute (hun har ingenting i mot å dra med seg flotte kjoler til høye fjelltopper!). Boka gir deg tips til 50 konkrete turer du kan gå alene, med unger eller eldre. Du får tips til hvor du kan sette bilen, kjøpe snacks til turen og ta de beste bildene. I boka kan du scanne QR kode som guider deg til riktig plass! Min insta-tur er en enkel, anvendelig og svært severdig bok! Målet er at du sitter igjen med noen fantastiske minner fra turene og bilder du stolt kan vise frem.