Ukas suppe: Oppskrift på thaisuppe

Hobby, mat og fritidKokebøkerUkas suppe: Oppskrift på thaisuppe
Estimert lesetid 2min

Det er kaldt ute, og lite varmer mer enn en rykende, varm suppe.  Supper er mettende, næringsrike og stappfulle av vitaminer og gode smaker. Det er den perfekte vintermaten – det er uendelige valgmuligheter, og mange går veldig fort å lage. I 52 supper av Ylva Bergqvist får du 52 suppeoppskrifter – en suppe i uken, hele året. Det kan velges mellom vegetarsupper, supper ferdige på 15 minutter, supper med fisk eller kjøtt, klassikere med en ny vri, og de store festsuppene som tilberedes med mye kjærlighet. Har du en fast suppedag i uken? Da anbefaler vi å prøve denne thaisuppen. Thaisuppe smaker deilig av kokos, lime og mildt krydder. Her får du oppskrift, fra boken 52 supper.

Tom Kha Gai med grønnsaker

4 porsjoner

Når sitrongress og limeblad har gitt smak til denne søte, sterke suppen, siles de bort, og sesongens grønnsaker overtar plassen. Velg dem du liker best, men helst grønnsaker som ikke trenger å koke så lenge.

Du trenger

  • 1 gul løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 tommelstor bit fersk ingefær
  • 2 stilker sitrongress
  • 2 røde sterke chili
  • olje til steking
  • 6 limeblad
  • 5 shiitakesopp eller aromasopp
  • 2 bokser kokosmelk, ca. 800 g
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 2 kyllingbryst
  • 400 g grønnsaker i biter, f.eks. sukkererter, brokkolibuketter, gulrot, sjampinjong og salatløk.

Til servering

  • fersk koriander
  • chili i tynne skiver
  1. Skrell og finhakk løken. Skrell og skjær ingefæren i biter. Del sitrongresset på langs, og bank det med knivskaftet. Fjern frøene og finhakk chilien. Fres løken i olje i en kjele i ca. 2 minutter. Tilsett sitrongress, ingefær og chili. Fres i 2 minutter til.
  2. Tilsett limeblad, sopp, kokosmelk og kyllingkraft, og kok i ca. 15 minutter. Sil og smaksett suppen med limesaft, fiskesaus og sukker.
  3. Skjær kyllingen i tynne skiver. Tilsett kyllingen, og skru ned varmen. La suppen syde i ca. 7 minutter til kyllingen er ferdig. La grønnsaker som for eksempel brokkoli og gulrot koke med de siste 2 minuttene så de blir al dente. Tilsett lettkokte grønnsaker som sukkererter, sjampinjong og salatløk når suppen er ferdig.
  4. Garner suppen med koriander, og server med ekstra chili til dem som liker sterk mat.