Indisk gryte med søtpotet

Du trenger:
– 300 g søtpotet
– 300 g gulrot
– 200 g potet
– 1 gul løk
– 3 hvitløkfedd
– 1 ss finhakket ingefær
– 1 ss garam masala
– 2 ts malt spisskummen
– 2 ts malt koriander
– 2 ts gurkemeie
– 2 ts malt kardemomme
– ½ ts malt nellik
– ½ ts chilipulver
– et par klyper salt
– 2 ss tomatpuré
– olje til steking
– 1 kanelstang
– 1 boks kokosmelk (400 ml)
– 3 dl grønnsakbuljong/-kraft
– 1 ts brunt sukker
– 1 sitron
– 1 pakke grønne linser (285 g)
– 100 g grønne erter
– 3 ss naturell yoghurt
– et par håndfuller cashewnøtter
– en neve frisk koriander
– server gjerne med ris og nanbrød


 
Indisk gryte med søtpotet:
Du må investere i en del krydder når du skal lage denne gryta. Men de holder seg lenge i kjøkkenskapet og kan benyttes i mange forskjellige retter. Denne oppskriften gir deg fire porsjoner, og den tar 30 – 60 minutter å lage.
 

Slik gjør du:


Skrell søtpotet, gulrot og potet og skjær dem i middels store biter. Kok dem møre i en kjele med vann, cirka 5 minutter. Hell av vannet og sett til side.

Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne (unntatt kanelstangen), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en food processor. Varm olje i en dyp steke- eller wokpanne. Tilsett krydderblandingen og kanelstangen og stek i noen minutter. Tilsett kokosmelk, grønnsakbuljong, sukker og saft av ¾ sitron. La alt småputre i 20 minutter.

Fjern kanelstangen fra sausen, og smak til om du trenger mer salt eller sitron. La linsene renne av og skyll dem i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen. Rør inn yoghurten. Topp gryta med cashewnøtter og frisk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.