Tweens

Tweens

Tweens er barn mellom 8 og 12 år, ordet kommer fra uttrykket «in-between», her i betydningen mellom barndommen og tenårene. Barna er midt mellom to faser og humøret og følelsene skifter stadig. Den ene dagen har du en veslevoksen politiker som overtaler deg til hva det måtte være og den neste dagen en trassig femåring som faller totalt sammen over småting. Englebarnet blir plutselig en «wannabe» tenåring med kule klær og egne meninger, men husk at bak panseret er han eller hun både usikker og sårbar.

Vi foreldre tror kanskje at vi forstår barnet og vi tror at vi selv har vært i denne fasen. Men sannheten er at de er barn født i en tid med utfordringer som vi aldri har sett maken til. Dagens tweens navigerer i en verden fylt av altfor raske løsninger. De er digitalt innfødte; en nettgenerasjon som lever i en annen verden enn den vi foreldre kjenner. Dette er faktisk den tiden da barna våre gjennomgår den raskeste og mest dramatiske forandringen siden fødselen. Det er nettopp nå, når du tenker at den viktigste jobben er gjort, at du faktisk bør stoppe opp. Tweensene trenger oss nemlig aller mest når de er minst hyggelige å være sammen med.

I boka Tweens får du vite mer om hvordan det er å være tweens i dag, hva som er konsekvensene når barna våre vokser opp mye raskere enn før, og om hvordan foreldre kan håndtere det. Du får råd om hvordan du kan følge opp din tween på hans eller hennes premisser, styrke barnets selvfølelse og skape en nær relasjon med barnet. Boka er skrevet med mye humor og dyp kjærlighet til alle tweens. Den inneholder også eksempler fra dagliglivet og nyttige øvelser. Forfatterne Pia Beck Rydahl er familiecoach og familieterapeut fra Kempler Instituttet og Pernille W. Lauritsen er coach og grunnlegger av coachinghuset Mindjuice.