Trening med strikk er den ultimate Pippi-treningen

Gummistrikker er tilbake i treningsverdenen. Silje Torp viser deg hvordan du trener hele kroppen på en billig, enkel og morsom måte. – Det er lavterskel trening med høy mestringsfølelse, sier skuespilleren.

– Jeg ønsker at folk skal ta grep om treningen sin selv, og i så måte er strikk perfekt. Du trenger ikke engang være medlem på noe treningssenter; du kan trene hjemme eller på kontoret, og på egne premisser, sier Silje Torp. (Foto: Svein Finneide)

Sterk med strikk viser skuespiller, personlig trener og mentaltrener Silje Torp deg hvordan du trener med strikk, og gir deg tøffe og enkle øvelser for absolutt hele kroppen. Vi har slått av en prat med henne om dette nye favorittverktøyet innen trening:

Gummistrikker har begynt å dukke opp på gruppetimene hos de store treningskjedene. Hva er det med strikken som gjør den til et så godt treningsverktøy? 

Strikk er i bunn og grunn motstand, og motstand er et essensielt element i all trening. Strikk er billig, tar liten plass og kan gjøres hvor som helst. Jeg ønsker at folk skal ta grep om treningen sin selv, og i så måte er strikk perfekt. Du trenger ikke engang være medlem på noe treningssenter; du kan trene hjemme eller på kontoret, og på egne premisser.

Hvordan oppdaget du strikken selv, og ble du øyeblikkelig frelst eller tok det litt tid? 

Begrensninger skaper muligheter! Jeg var allerede utdannet PT og begynte å overføre enkle treningsprinsipper til strikktrening på innspillinger og reiser hvor jeg hadde begrenset tilgang på annet treningsutstyr. Strikk er noe mange har hjemme og derfor begynte jeg etterhvert å poste treningsvideoer med strikk på Instagram som skulle få folk til å se muligheter med både strikk og egen trening. Strikk er gøy!

Hvem kan trene med strikk? 

Strikk er virkelig for alle! Det kan brukes på uendelig mange måter, er skånsomt mot muskler og ledd, og er lett å bruke i eget tempo og på egne premisser. Det er lavterskel trening med høy mestringsfølelse.

Kort oppsummert: Strikk er den ultimate Pippi-treningen: tren når du vil, hvor du vil, og så tungt du vil!

Siljes topp 5 gode grunner til å trene med strikk

  • En leken, intuitiv og morsom måte å bli kjent med kroppen på.
  • Tar lite plass, veier lite, koster lite og kan enkelt tas med i kofferten på reise eller på løpetur for en styrkeøkt i skogen.
  • Kan enkelt trenes alene, i større grupper som for eksempel i lunsjen på arbeidsplassen, eller med hele familien hjemme.
  • Gir mulighet for stort bevegelsesutslag, og kan trenes i alle plan og vinkler ettersom du kan justere motstanden eller plasseringen av strikken underveis.
  • Er skånsom trening for sener og ledd.

Silje Torp

Silje Torp er skuespiller, personlig trener og mentaltrener, kjent fra et utall filmer og tv-serier. Til tv-serien Lilyhammer trente hun seg opp til rollen som sterk politikvinne med såpass stor iver at det skulle få konsekvenser for hennes vei videre. Hun har rollen som skjoldmøyen Frøya i Netflix-serien Vikingane, en serie som har fans over hele verden. Følg henne som #siljetorp på Instagram, der hun legger ut energiske treningsvideoer og viser sin nysgjerrige tilnærming til både trening og selvutvikling.