Sånn bruker du kroppsspråk til å prestere ditt beste

New York Times-bestselgeren Kroppen styrer tanken lærer deg hvordan du  kan bruke kroppsspråket ditt til å øke testosteronnivået og samtidig senke stresshormonene i kroppen din, så du yter ditt beste i pressede situasjoner. «Powerposing» har kommet for å bli.


– Før et viktig møte eller en krevende pressekonferanse kunne jeg finne på å benytte alt fra skreve-øvelse til hendene bak nakken, og beina på bordet. Dette funket for meg. Jeg ble lattermild, fikk endret sinnstemningen min til noe lettere, og derved en større tro på at jeg var viktig og kunne lykkes, sier Hanne Kristin Rohde, forfatter og tidligere politileder om sin bruk av «powerposing».

Du kan faktisk "fake it til you make it" viser Cuddys forskning. Når vi føler at vi har makt gjør vi oss større, og strekker oss ut. Er du stressa før et jobbintervju, bør du gå inn på et rom og holde hendene over hodet samtidig som du smiler. Forskningen hennes viser at du da med kropsspråket ditt "tvinger" tanken til å følge etter, og du vil prestere bedre i intervjusituasjonen.
Du kan faktisk «fake it til you make it» viser Cuddys forskning. Når vi føler at vi har makt gjør vi oss større, og strekker oss ut. Er du stressa før et jobbintervju, bør du gå inn på et rom og holde hendene over hodet samtidig som du smiler. Forskningen hennes viser at du da med kropsspråket ditt «tvinger» tanken til å følge etter, og du vil prestere bedre i intervjusituasjonen.

Maktfølelse «utvider» kroppsspråket
Den som vinner en idrettskonkurranse hever armene over hodet i en v-stilling, skyter brystet fram, løfter haken og har en ekspansiv kroppsholdning. Er vi derimot redde og engstelige, viser vi den motsatte holdningen: vi kryper sammen, beskytter kroppen ved å holde armene rundt oss, og å gjøre oss så små som mulige.

Når vi føler at vi har makt gjør vi oss nemlig større. Dette ser vi også i hele dyreriket, der et åpent kropsspråk et knyttet til dominans. Hva skjer om vi bevisst bruker denne ekspansive kroppsholdningen når vi står overfor utfordringer, vil det få oss til å føle oss mindre maktesløse? Ja, sier sosialpsykolog og professor ved Harvard Business School, Amy Cuddy, og oppfordrer oss til å innta «vinner-posisjonen».

Tidenes nest mest sette Ted-foredrag
Cuddy er blitt kalt «Game Changer« av Time Magazine, en av «50 Women Who Are Changing the World» av Business Insider og en «Young Global Leader» av World Economic Forum. TEd-foredraget hennes er tidenes nest mest sette.

– Foredraget hennes om «power posing» ble et vendepunkt; enkle teknikker hjalp meg til å bli mer troverdig for meg selv og for andre, sier Rohde om det verdenskjente foredraget.

Kroppenstyrertanken
Amy Cuddy er en amerikansk sosialpsykolog, foredragsholder og forfatter. I 2012 holdt hun en verdenskjent TED-talk om hvordan hun brukte kroppspråk til å overvinne egne utfordringer.

Kjøp boken Kroppen styrer tanken for å lære mer om teknikker og forskningen bak