Sesongstart for mini-litteraturfestivalen Boktips LIVE

Dokumentar og samfunnSamfunn og debattSesongstart for mini-litteraturfestivalen Boktips LIVE

Endelig kan vi igjen invitere dere til å komme og oppleve forfatterne live – og helt gratis. Sesongens startskudd går torsdag 3. mars, med Helene Uri, Marta Breen, Hilde Østby, Kjersti Halvorsen, Peter Stassegger, Vidar Bergum og Amund Maarud på scenen.

Estimert lesetid 3min
Foto av forfatterne Hilde Østby, Helene Uri og Marta Breen sittende i trapp.
Torsdag 3. mars kan du møte (f.v.) Hilde Østby, Helene Uri og Marta Breen. I tillegg kommer Kjersti Halvorsen, Peter F. Strassegger og Vidar Bergum. Amund Maarud står denne gang for minikonserten. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Mini-litteraturfestivalen Boktips LIVE har i flere år vært et av Cappelen Damms mest vellykkede arrangementer. Helt gratis har publikum kunnet oppleve på scenen både kjente og helt nye forfattere som har vært aktuelle innen ulike sjangre, og hver kveld er blitt avrundet med en liten konsert.

Etter restriksjoner av mange slag er vi nå glade for at vi igjen kan fylle bokkaféen Halvbroren i Cappelen Damm-huset. Sesongens startskudd går torsdag 3. mars, og forfatterne du møter denne gang er Helene Uri, Marta Breen, Hilde Østby, Kjersti Halvorsen, Peter F. Strassegger og Vidar Bergum. Amund Maarud står for minikonserten.

Videre utover våren vil Boktips LIVE bli arrangert som publikumsarrangement ca. hver tredje torsdag.

Meld deg på Boktips LIVE 3. mars på Facebook

Disse møter du på Boktips LIVE torsdag 3. mars

Peter Franziskus Strassegger

Denne våren er Peter Franziskus Strassegger ute med sin femte roman Om stein og jord. Strassegger tar her et oppgjør med morfaren, som ble frontkjemper og aldri helt forlot dette tankesettet. Romanen en gripende og klok bok om krigens etterdønninger, og om å forsøke å forstå sin egen arv. Den har fått mange gode anmeldelser, bl.a. kalte NRK den nylig «eit viktig stykke litteratur».

Kjersti Halvorsen

Du har kanskje fått med deg den kritikerroste tv-serien «Ida tar ansvar«? Kjersti Halvorsen er forfatteren bak boka med samme navn, en bok hun også ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Nå er hun ute med sin andre roman, Det er jeg som kan hjelpe deg. Dette er en psykologisk utforskning av makt, hevn og forsoning, hvor en psykolog gjennom jobben møter igjen ham som mobbet ham i barndommen.

Marta Breen, Helene Uri og Hilde Østby

Visste du at det er åtte ganger flere menn enn kvinner som har fått en gate oppkalt etter seg i hovedstaden, og at de fleste byster og statuer forestiller menn? Marta Breen, Helene Uri og Hilde Østby har skrevet Kvinnenes by, en feministisk guide til Oslo om de kvinnene som allerede har fått gater oppkalt etter seg. Forfatterne har også tegnet et fiktivt kart der kvinnene ikke er i mindretall.

Vidar Bergum

Vidar Bergum er norsk matskribent bosatt i Istanbul. Denne våren er han ute med sin tredje kokebok, Nydelig! Spennende mat full av smak. På bloggen sin «Et kjøkken i Istanbul» deler han oppskrifter, men også litt om matrettenes historie og om Istanbuls rike kulturarv. Fra før har han utgitt bestselgerne Hummus & granateple og Aubergine & tahini.

Amund Maarud

Kveldens musikalske gjest er Amund Maarud. Han er kjent som energisk gitarhelt. Maarud har vunnet Spellemannprisen, Notoddens Bluespris og Tonos Edvardpris. Han er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger.

Programleder for Boktips LIVE er Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

Meld deg på Boktips LIVE 3. mars på Facebook