Feminisme, hverdagsmat og strupesang på Boktips LIVE

Dokumentar og samfunnFeminisme, hverdagsmat og strupesang på Boktips LIVE

Velkommen til Boktips LIVE 26. februar med Marta Breen, Knut Nærum, Vidar Bergum, Jørn Hurum, Torstein Helleve og Polka Bjørn.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Marta Breen og Vidar Bergum
Du møter blant annet Marta Breen og Vidar Bergum på Boktips LIVE 26. februar. (Foto: Åsmund Holien Mo / Vidar Bergum)

Onsdag 26. februar er det klart for et nytt Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Det blir samtaler, opplesninger, foredrag og musikk på vår lille litterære kafé. Denne gangen møter du blant annet Marta Breen, Vidar Bergum og Knut Nærum.

Meld deg på Boktips LIVE på Facebook!

Hvordan bli feminist

Den prisbelønte forfatteren Marta Breen har skrevet en rekke bøker om feminisme, kjønnsroller og kvinnehistorie. I sin nye håndbok Hvordan bli (en skandinavisk) feminist oppklarer Marta Breen myter og misforståelser rundt feminisme og oppsummerer hovedbudskapet fra sine tidligere tekster. Samtidig gir hun leseren noen slagkraftige tips til hvordan man kan oppnå mest mulig likestilling i livet og i kjærligheten.

Aubergine og tahini

Vidar Bergum kommer fra Istanbul for å lansere sin andre kokebok på Boktips LIVE. Vidar Bergum driver den prisbelønte bloggen Et kjøkken i Istanbul som har over 45.000 unike leser i måneden. Vidar er utdannet siviløkonom fra NHH og har også en mastergrad fra London School of Economics. Hør Vidar fortelle om sin spennende reise fra toppjobb innen finans i London til et helt annet liv som matentusiast og blogger i Istanbul, og selvsagt vil han fortelle om sin nye bok Aubergine og tahini – Hverdagsmat fra TyrkiaMidtøsten og bortenfor. I anledning lanseringen selges en av rettene fra boken i Cafe Elling. 

Steingale samlere og pillråtne paver

Jørn Hurum er aktuell med boken Borgias forbudte bok Steingale samlere og pillråtne paver. Det er en liten bok som mest av alt handler om kjærligheten til gamle bøker og stein, men som innvier leseren bl.a. i temaene edelstener, korrupte paver, incest, impotens, massakre, plagiering og Vatikanets forbudte bøker. Boken er skrevet i samarbeid med Torstein Helleve. Jørn Hurum er til daglig professor i paleontologi ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, har samlet fossiler siden han var seks år, og så fort han lærte seg å lese, også på bøker.

Kveldens musikk og underholdning

Knut Nærum har skrevet en håndfull tøysete spenningsromaner, en rekke barnebøker og en selvhjelpsbok som ikke hjalp i det hele tatt. På Boktips LIVE vil han framføre korte bokrelaterte tekster.

Polka Bjørn, eller Bjørn Tomren som han egentlig heter, er en av våre mest originale og talentfulle musikere. Han startet karrièren som klovn, før han begynte med jodle- og trekkspillmusikk i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. I 2019 ga han ut et album som fikk meget gode anmeldelser. Sommeren 2017 fikk Polka Bjørn bronsehesten i verdensmesterskapet i strupesang. Han innehar også verdensrekorden i Norge på langs flest ganger; henholdsvis i kajakk, til fots, på ski og i robåt.