Boktips LIVE: Hatet i USA

Dokumentar og samfunnBoktips LIVE: Hatet i USA

Fredag 27. september arrangeres Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Tema for premierekvelden er blant annet det voksende, nasjonalistiske hatet i USA.

Estimert lesetid 3min
Boktips LIVE 27. september er en mini-litteraturfestival med Vegard Tenold Aase, Torkil Damhaug, Gard Sveen, Hans Olav Lahlum, Kjersti Halvorsen og Solfrid Molland trio.

Boktips er her for å ta over litteratur-Norge; i høst lanserer vi podcasten Boktips, og 27. september er det premiere på det nye konseptet Boktips LIVE.

Boktips LIVE er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – en slags mini litteraturfestival for vanlige lesere såvel som bokbransjen. Det vil bli salg av enkel mat og billig drikke, og et sammensatt litterært program. På premierekvelden står blant annet USAs ekstreme nasjonalistmiljøer på agendaen.

Neste arrangement er 1. november 2019. Meld deg på her!

Hatet i USA med Vegard Tenold Aase

I disse dager utgir journalist Vegard Tenold Aase den skremmende beretningen Alt du elsker, skal brenne. Aase har siden 2010 infiltrert flere av USAs mest ekstreme nasjonalistmiljøer, som Ku Klux Klan og miljøet rundt mannen som kalles «den lille føreren». Boka ble til fra et ønske om å forstå hvor hatet kommer fra – og hva som skal til for å komme det til livs. Aase kommer til Boktips LIVE for å holde et halvtimes foredrag om den hvite nasjonalismens gjenfødelse.

Mann i Ku Klux Klan-maske.
Vegard Tenold Aase har infiltrert hvite, nasjonalistiske miljøer som Ku Klux Klan siden 2010. (Foto: Vegard Tenold Aase)

Norsk krim på sitt beste

Videre beveger programmet seg over mot norsk krimlitteratur. Rivertonprisvinnerne Torkil Damhaug og Gard Sveen kommer for å fortelle om sine nye krimromaner Se en annen vei og Drømmenes gud

Hans Olav Lahlum dukker også opp, og vil både snakke om sin nye krimroman Avklaringene, som lanseres den 26. september, og avsløre noen detaljer fra biografien om Reiulf Steen som kommer i oktober. 

Se arrangementet på Facebook her!

Terrorangst på Blindern

Kjersti Halvorsen er av flere romandebutanter i høst som vekker oppsikt. I hennes bok Ida tar ansvar møter vi Ida, som flytter hjemmefra for å studere psykologi på Blindern. Hennes største frykt er terror. Det bedrer seg ikke når hun treffer Aksel, en ensom ulv som tar opp fag og nærer en mistenkelig interesse for våpen. Ida blir både fascinert og frastøtt. For hva er egentlig greia med Aksel, og hva er han i stand til å gjøre?

Musikk ved Solfrid Molland trio

Kvelden avsluttes med musikk! Solfrid Molland trio tar publikum med på en magisk musikalsk reise til Øst-Europa med russiske og rumenske sigøynerballader og egne komposisjoner. Sammen med Aleco Ivanovich (vokal/trekkspill) og Torstein Kinn (kontrabass) synger Solfrid Molland Europas blues – blå toner hentet fra europeiske restauranter og bakgater.

Rikt program i høst

Boktips LIVE arrangeres i Cappelen Damm-huset i Akersgata 47/49. Første program går av stabelen fredag 27. september. Dørene åpner kl 16.00, og programstart er kl 17.00. Gratis inngang. Boktips LIVE vil bli arrangert to ganger til i høst: den 1. og 22. november.

1. november

Første dag i november kommer Lars Saabye Christensen, Kjetil Østli aktuell med biografien om Lars Monsen, Finn Skårderud, Torgrim Eggen, det blir markering av 20-årsjubileumet til Harry Potter og musikk ved Buicken med Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg, Mathias Eick og Steinar Raknes.

22. november

Fredag 22. november kommer Lars Saabye Christensen tilbake, denne gangen for å prate med Ingvar Ambjørnsen om Elling-combacket. Fredrik Backman vil snakke om Folk med angst. Helsesista forteller om sin nye bok #VÅGÅVÆRE. Tor Bomann-Larsen, Hans Olav Lahlum, Knut Ødegård og Marte Spurkland vil også fortelle om sine nye bøker. Musikken står Mathias Eick og Eyolf Dale for.

Meld din interesse på Facebook her!