Boktips LIVE: Fra kjendiskjærester og erotiske forviklinger til krim og kolesterol

Dokumentar og samfunnBoktips LIVE: Fra kjendiskjærester og erotiske forviklinger til krim og kolesterol

Vårens siste Boktips LIVE arrangeres 24. mai og byr på spennende samtaler med seks vidt forskjellige forfattere – helt gratis.

Estimert lesetid 5min
Kollasj av Lars Petter Kjær, Astrid Nordang, Hilde S. Palladino, Kirsti Kristoffersen, Cecilie Benneche og Erik Hexeberg
Disse kommer til Boktips LIVE 24. mai: Lars Petter Kjær, Astrid Nordang, Hilde S. Palladino, Kirsti Kristoffersen, Cecilie Benneche og Erik Hexeberg.

Bokvårens siste Boktips LIVE arrangeres tirsdag 24. mai kl. 18:00. Denne kvelden kan du se seks forfattere som alle er aktuelle med nye bøker denne våren: Lars Petter Kjær, Hilde S. Palladino, Kirsti Kristoffersen, Astrid Nordang, Cecilie Benneche og Erik Hexeberg.

Meld deg på arrangementet på Facebook her.

MØT FORFATTERE OG BOKELSKERE

HVA ER BOKTIPS LIVE?

Boktips LIVE er en måndelig gratis litteraturfestival på én kveld:

  • Samtaler med en rekke aktuelle forfattere i alle sjangre – debutanter, så vel som etablerte stjerner.
  • Musikalske gjester
  • Mulighet for forfriskninger og signering av bøker
  • Programleder er Knut Gørvell.
  • Sted: Halvbroren bokkafé i Cappelen Damm-huset, Akersgata 49.
  • Dørene åpner 17:30. Arrangementsstart 18:00.

Opptak fra tidligere arrangementer kan du se igjen her. 

Boktips LIVE 24. mai: Program

Lars Petter Kjær med én av vårens sterkeste bøker

Lars Petter Kjær
Lars Petter Kjær kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Guri Pfeifer)

Lars Petter Kjær mistet begge tvilling sønnene Elias og Benjamin til selvmord i løpet av et halvt år.

Lars Petter Kjær er selv utdannet psykolog. Han har han skrevet en hjerteskjærende og vakker bok om tapet, sorgen og om å leve videre.

Tvillingene var tett knyttet til hverandre. De var begge to svært ressurssterke, men de hadde også høyt fungerende autisme (Asperger). For dem kunne det være vanskelig å forstå egne og andres følelser og reaksjoner.

Ny, norsk krimsensasjon

Hilde S. Palladino
Hilde S. Palladino kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Anna-Julia Granberg)

Debutanten Hilde S. Palladino utgir nå i mai den psykologisk thrilleren Den som frykter snøen. I denne oppsiktsvekkende debuten er det mye som minner om Karin Fossum. Allerede før utgivelsen er boken solgt til Tyskland og Danmark. 

Den som frykter snøen er et fascinerende dykk ned i menneskets fortrengte minner, i hvordan fortiden og oppveksten former og preger oss selv om man ikke husker den. Samtidig skildrer denne krimromanen et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe.


Ungdomstrilogi solgt til tre land

Kirsti Kristoffersen
Kirsti Kristoffersen kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Kristin Aafløy Opdan)

Kirsti Kristoffersen har i mange år har jobbet i managementet til Marcus og Martinus. Dermed kan en trygt si at hun er en ekte ekspert på fankultur. Dette har hun hatt full nytte av når hun i år utgir en «Kjendiskjæreste-trilogi» som er i ferd med å bli et fenomen. Trilogien er allerede solgt til Sverige, Danmark og Tyskland.

Den første boken Kjendiscrush kom ut tidligere i vår. Den fikk terningkast 5 i Nettavisen, og Jan Ø. Helgesen og Molly Nagel mente at den «passer perfekt for 13-15 åringer».

I den første boken blir hovedpersonen Karoline hodestups forelsket i Mathias når de treffes på en campingplass i sommerferien. Det han holder skjult er at han er i ferd med å slå gjennom som artist.

Allerede i juni kommer den andre boken i serien, Kjendiskjæreste, og der er Mathias blitt Nordens nye superstjerne. For Karoline er det ikke så lett å være kjæreste med en som så mange andre tenåringsjenter er gale etter. Så kommer det avsluttende bindet, Kjendisgossip, til høsten.

Erotiske forviklinger i Roma

Astrid Nordang
Astrid Nordang kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Anna-Julia Granberg)

Astrid Nordang (f. 1964) bor i Oslo, og har tidligere utgitt seks romaner og oversatt en rekke bøker. I vår er hun aktuell med romanen Anita (53). Det er en morsom og aktuell roman som tar det moderne livet på pulsen.

Kvelden før Anita, som er 53 år gammel, skal reise til Roma, tar hennes 19 år gamle barn initiativ til en avgjørende samtale. Mens hun pakker kofferten, reflekterer Anita over sin rolle som mor og som kvinne midt i livet. Legen hennes nøler med å skrive ut østrogen til henne, og hun har valgt å ta en lang pause fra Tinder.

Anita flyr til Roma for å bo på et senter for nordiske kunstnere. På senteret får Anita et knøttlite soverom og deler kjøkken med fem voksne menn. Det er duket for høylytte diskusjoner og erotiske forviklinger.

Hva føler du nå?

Cecilie Benneche kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Jo Michael de Figueiredo)

Er du urolig uten å vite hvorfor? Synes du at du føler for mye eller for lite – eller bare «helt feil»? Du er ikke alene. I denne boka får du hjelp til å identifisere hva som plager deg og inspirasjon til å få det bedre.

Cecilie Benneche er psykolog, og hun har en klar oppfordring når det røyner på: Gjør det enkelt.

Nytt blikk på kolesterol

Sofie og Erik Hexeberg kommer til Boktips LIVE 24. mai. (Foto: Jo Michael de Figueiredo)

Nytt blikk på kolesterol. Er vi blitt lurt? av Erik Hexeberg og Sofie Hexeberg får du vite hvorfor høyt kolesterol ikke er farlig for alle, og hvordan forskning kan lyve. Det er ikke slik at et høyt totalkolesterolnivå nødvendigvis fører til tette blodårer, hevder forfatterne, som begge er leger med doktorgrad og har lang erfaring med hjertepasienter. Det er bare en del av det «dårlige» kolesterolet som er skadelig, og det måles ikke ved vanlige kolesteroltester hos fastlegen. På Boktips LIVE møter du Erik Hexeberg.

Meld deg på arrangementet på Facebook her.