Abid Raja og Tinashe Williamson kommer til Boktips LIVE

BiografierBiografierAbid Raja og Tinashe Williamson kommer til Boktips LIVE

Onsdag 13. oktober kan du oppleve seks forfattere på Boktips live med bl.a. Abid Raja, Tinashe Williamson og Dag O. Hessen.

Estimert lesetid 3min
Abid Raja og Tinashe Williamson
Abid Raja og Tinashe Williamson gjør suksess med hver sin bok denne høsten. 13. oktober møtes de på scenen på Boktips LIVE. (Foto: Venstre og Truls Qvale)

Norge er åpent igjen og det er tid for latter, musikk og samtaler om litteratur. På Boktips LIVE onsdag 13. oktober kan du oppleve seks forfattere: Selma Lønning Aarø, Marte Spurkland, Dag O. Hessen, Tomm Kristiansen, Tinashe Williamson og Abid Raja.

Meld deg på arrangementet på Facebok her!

På scenen 13. oktober

Abid Raja har skrevet det som kan beskrives som høstens mest hyllete og omtalte bok: Min skyld. Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten – en slags Romeo og Julie-historie mot familiene på begge sider og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Tinashe Williamsons bok Håndbok for unge antirasister er som Rajas Min skyld utropt til en av de viktigste bøkene i høst. Hun har skrevet den boken hun selv ønsket fantes da hun var barn. Boken gir barn, unge og voksne de verktøyene de trenger for å snakke om rasisme.

Dag O. Hessen fikk i fjor Brageprisens hederspris. Nå er han aktuell med boken Liv som handler om de helt grunnleggende spørsmålene: Hva er liv og hvordan oppsto det? Resultatet er en ambisiøs men kledelig uhøytidelig og engasjerende fortelling om det det pustfrarøvende tilfeldighetsspillet som førte til det livet vi har på jorden i dag.

Selma Lønning Aarø er en av våre råeste og frekkeste forfattere som mer enn gjerne utleverer både seg selv og mannen både i aviser og romaner.  Med Privatlivets fred gir hun oss noe så uvanlig som en engasjerende og berørende pageturner av en metaroman både om det å være forfatter og om det å bli utsatt for en forfatter. For hvem eier egentlig en historie? Hva har vi lov til å skrive? Og hva skjer med forfatterens familie og venner når historien begynner å leve sitt eget liv?

Marte Spurkland har skrevet en rekke sterke og kritikerroste sakposa-bøker og nå er hun ute med en ny: Ut av krisen. Det siste året har gitt oss et helt annet innblikk i og forståelse av hva en samfunnsmessig krise er. Men hvordan ser en altomveltende krise ut for dem som virkelig opplever den på kroppen, når det man har raser sammen, og man må bygge opp hele livet på nytt? I Ut av krisen møter vi åtte personer med livsskjebner hinsides hva vi kan forestille oss.

Tomm Kristiansen er for mange av oss selve «stemmen fra Afrika». I fjor begynte Kristiansen en podkast med høydepunkter fra sine mange reportasjer i fjor. Det ble umiddelbart en stor suksess. Det er disse som danner grunnstammen i boken Afrikanske fortellinger. Det er en knippe fortellinger mangfoldig og fascinerende som kontinentet selv, fra av en av norsk journalistikks beste formidlere.

Meld deg på arrangementet på Facebook her.