Abid Raja, Tinashe Williamson og Lahlum med Boktips LIVE på tur

Dokumentar og samfunnAbid Raja, Tinashe Williamson og Lahlum med Boktips LIVE på tur

Nå kan du kjøpe billetter til Boktips LIVE i Bergen, Kristiansand og Trondheim og få med deg tre av høstens mest omtalte forfattere.

Estimert lesetid 3min
Fotocollage av bilde av Abid Raja, Tinashe Williamson, Hans Olav Lahlum
Boktips LIVE drar på turné! Møt Abid Raja, Tinashe Williamson og Hans Olav Lahlum. Mathias Eick og Bjørn Tomren holder mini-konsert i hhv. Bergen og Trondheim. (Foto: Venstre/Truls Qvale/Agnete Brun)

Over flere år har mini-litteraturfestivalen Boktips LIVE gitt oss minneverdige arrangementsøyeblikk. Publikum har fått oppleve nære møter med aktuelle forfattere og live-konserter.

Nå legger Boktips LIVE ut på turné til Bergen, Kristiansand og Trondheim, og det med Abid Raja, Tinashe Williamson og Hans Olav Lahlum med i bagasjen. Publikum i Trondheim vil i tillegg få oppleve mini-konsert med Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren, mens Mathias Eick og Erlend Slettevoll vil stå for står for et musikalsk innslag i Bergen.

De lokale arrangørene står for billettsalget, kontakt hhv. Kulturhuset i Bergen, KICK Nattklubb&Scene eller Litteraturhuset i Trondheim ved eventuelle spørsmål.

Stjernespekket lag

Abid Raja har skrevet det som kan beskrives som høstens mest hyllede og omtalte bok: Min skyld.

Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten – en slags Romeo og Julie-historie mot familiene på begge sider og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Tinashe Williamsons bok Håndbok for unge antirasister er som Rajas Min skyld utropt til en av de viktigste bøkene i høst.

Tinashe Williamson er akkurat blitt kåret til årets forbilde. Hun har skrevet den boken hun selv ønsket fantes da hun var barn. Boken gir barn, unge og voksne de verktøyene de trenger for å snakke om rasisme.

Hans Olav Lahlum er et unikum på mange vis og er bejublet både som sakprosa- og krimforfatter. Hvert år det siste tiåret har han gitt ut en krimroman. I høst er han aktuell med en klassisk Lahlum-krim: Sneen var ren. Det er første bok i en ny krimserie med handling fra Oslo under andre verdenskrig. Hans Olav Lahlum ville ikke vært seg selv hvis han ikke også var ute med en bok til. Så sammen med Øyvind Tronstad utgir han i november bibelen for alle vintersportinteresserte: Historien om Vinter-OL.

Foto av Bjørn Tomren. Foto: Nina Djærff
Bjørn Tomren (Foto: Nina Djærff)

Bjørn Tomren har hatt et enormt gjennombrudd i NRKs Stjernekamp. Ikke bare har han en vanvittig vakker, dyp og klangfull stemme, men han velger sanger på en helt annen måte enn alle andre. Når framføringen også er unik, er det ikke rart at han er blitt seernes favoritt. I Trondheim vil du oppleve en minikonsert med ham.

Mathias Eick og Erlend Slettevoll står for det musikalske innslaget i Bergen. Mathias Eick er en av Europas ledende jazzmusikere. Han er en multi-instrumentalist, men mest kjent for sin trompet. På piano har han med seg Erlend Slettevoll, som også er en av våre ledende musikere.

Mathias Eick (Foto: Tore Sætre)