ZombieLars blir tegneserieZombieLars:

  • Opprinnelig norsk drama-komedie produsert av Tordenfilm og NRK Super.
  • Utgis nå som tegneserie-bøker, bok 1 kommer 20. september, bok 2 kommer 22. oktober.
  • Målgruppe: Fra 9 år
  • Forfattere: Thomas Seeberg Torjussen, Gisle Halvorsen og Thomas Moldestad
  • Tegnet av: Kim W. Andersson


Blant oss voksne er det en del som fremdeles lever i uvitenhet om hvor stort ZombieLars-fenomenet egentlig er. I målgruppa, derimot, hersker det ingen tvil: ZombieLars er det kuleste barna fra rundt 9 år for tiden kan se på tv/nett.

Fra TV-serie til tegneserie
ZombieLars – Bok 1 er første bind i tegneserieversjonen av NRK-serien. Når universet nå blir tegneserie, får fansen forlenget opplevelsen av ZombieLars, og forhåpentlig vil bøkene samtidig også nå ut til mange som kanskje ellers ikke er så ivrige lesere.

ZombieLars bok 1_illustrasjon
At en levende ulevende kaster seg ut vinduet i stedet for å ta trappa, er helt dagligdags. I alle fall for dem selv. Illustrasjon: Kim W. Andersson.

– ZombieLars er den beste og kuleste serien som har vært vist på barne-tv de siste årene, og det er utrolig gøy å få være med på å bringe det over i et nytt format. Barna vil elske disse tegneseriebøkene – de har jo alt: En spennende og morsom historie, kjente karakterer og supre illustrasjoner. Så nå kan de lese selv mens de venter på neste sesong, sier Pia Larsen, redaktør i Cappelen Damm Barn og Ungdom. ZombieLars – Bok 1 er altså i salg fra 20. september.

ZombieLars bok 1 og 2_omslag
Forhåndsbestill ZombieLars – Bok 1 og ZombieLars – Bok 2 på cappelendamm.no

En av Sveriges mest anerkjente tegneserietegnere

Mens historiene i bøkene er skrevet av de som også er manusforfatterne bak TV-serien, er det svenske Kim W. Andersson (f. 1979) som står bak tegningene i bøkene. Andersson er en av Sveriges mest anerkjente serietegnere.

ZombieLars bok 1_illustrasjon kim w. andersson
Serieskaper Kim W. Adersson står bak tegningene i bøkene. Fansen vil garantert kjenne seg igjen.

Handlingen i ZombieLars

Lars er tolv år gammel og halvt zombie, eller «levende ulevende», som er den politisk korrekte måten å si det på i Bekkebakken. Historien starter med at Lars flytter til Bekkebakken, et sted hvor fremmede som ham ikke er velkommen.

Vi følger etter hvert Lars og gjengen hans sin kamp mot FMAF (Foreningen Mot Alt Fremmed) og den slemme Rektor Torill for å bli akseptert i et samfunn hvor man ikke skal skille seg ut.

Finn ut mer her:


NRK Supers-side
NRKs egen omtale
Dagbladets anmeldelse av ZombieLars-serien

Ønsker du å holdes oppdatert på boknyheter fra Cappelen Damm, meld deg på nyhetsbrev her!