Monster har sikret seg film- og TV-rettighetene til Anne Elvedals «Dødens spill»

BarnebøkerUngdomsbøkerMonster har sikret seg film- og TV-rettighetene til Anne Elvedals «Dødens spill»

Med sine ungdomsgrøssere fra det lille tettstedet Hommelvik, har Anne Elvedal imponert både anmeldere og bransjefolk. Nå er film- og tv-rettighetene til «Dødens spill» kjøpt.

Estimert lesetid 3min
Dødens spill
Åndebrett er spennende, men farlig for ungdommene i Hommelvik. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Paranormale grøssere er en veletablert sjanger i USA og England, men nå er det altså det lille stedet Hommelvik utenfor Trondheim som er i sentrum.

Her utspiller nemlig handlingen i den nye ungdomsromanen Den sorte bruden seg.

Romanen er en oppfølger av Anne Elvedals debut Dødens spill som utkom i fjor. Den fikk god mottagelse hos både lesere og anmeldere, og måtte trykkes i flere opplag. Nå er film- og tv-rettighetene solgt til produksjonsselskapet Monster.

Alle bøkene i Dødens spill-serien finner du her.

Etablert manusforfatter

Anne Elvedal har gang på gang vist seg som en habil manusforfatter: Hun har skrevet manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer og dessuten til populære serier som Wisting og Twin.

Anne Elvedal. (Foto:
Hans Fredrik Asbjørnsen)

Nå er det altså produksjonsselskapet Monster som har sikret seg film- og tv-rettighetene til Elvedals Dødens spill.

–  Vi ønsker å lage denne serien fordi vi mener at det er en viktig og spennende historie, fortalt på en helt unik måte. Den oppleves frisk og overraskende med en helt spesiell stemning. Det er gode karakterer i et interessant miljø. Akkurat hva vi mener skal til for å lage en fantastisk tv-serie, sier produsent Cathrine Simonsen hos Monster. 

Forfatter Anne Elvedal er naturlig nok svært spent på fortsettelsen:

–  Jeg ble så glad da jeg fikk vite det! Siden jeg begynte å skrive på den første boka har jeg tenkt at denne trilogien kan bli en spennende tv-serie også, og jeg er veldig takknemlig for at det er nettopp Monster jeg nå skal samarbeide med om dette, de er en utrolig dyktig og entusiastisk gjeng!

En paranormal grøsser fra Hommelvik

I Dødens spill er hovedpersonen Rebekka i en sårbar situasjon etter å plutselig ha mistet faren sin i en ulykke. Hun finner et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Og det hun trodde var en ulykke, viser seg å være et drap. Så begynner merkelige ting å skje. Rebekka konfronteres med et mysterium, langt større enn hun kunne forestille seg.

En mystisk forsvinning

I Den sorte bruden forsvinner Helenes fostersøster, May-Liss, sporløst på vei hjem fra butikken. Etter hvert får Helene nyss om at søsteren har prøvd et åndebrett kvelden før forsvinningen. Helene trosser advarselen om aldri å ta i bruk sine spesielle evner til å kommunisere med døde. Dermed settes mørke krefter igang, og Helene dras inn i et spill hun ikke har kontroll over.


Har hentet inspirasjon fra eget liv

Allerede da den første romanen utkom, skrev anmelder Astrid Fosvold i Periskop at Elvedals erfaringer med film hadde åpenbare fordeler:

«Elvedal kan håndverket sitt godt og balanserer elementene fint mot hverandre. Med mange spenningstopper og korte kapitler er det opplagt at romanen skal leses fort.» Hun skriver videre at «Språklig er boka lett og ujålete, teksten er fortrolig, alt er liksom så velkjent og dagligdags. Det kan være her Elvedals manuserfaring kommer til sin rett.»

Anne Elvedal er åpen om at hun har brukt erfaringer og opplevelser fra eget liv. Hun mistet selv sin far i en dramatisk ulykke i ung alder. Og hun vokste opp i et bilmiljø som han var en del av. Dette preger også handlingen og rammen rundt Dødens spill.

Alle bøkene i Dødens spill-serien finner du her.