Høstens beste, nye barnebøker (6-12 år)

BarnebøkerBarn 6-8 årHøstens beste, nye barnebøker (6-12 år)

Det er mange spennende bøker for barn på trappene for barn denne høsten. Her har vi plukket ut noen av de vi gleder oss mest til for barn mellom 6 og 12!

Estimert lesetid 4min
Barn leser bok
Høsten er her, og det samme er alle de nye barnebøkene. Her får du noen tips til hvilke som er verdt å skaffe seg. (Foto: Åsmund Holien Mo)

En ny bokhøst betyr masse ny leseglede for barna. Her finner dere lettleste bøker med temaer som opptar barn fra seks og opp til tolv år. Det er en god miks av humor, som i Magiprøven, fakta som i boken om Superpoteten og ikke minst krim og spenning i Dillstadbanden. For de tegneserieglade er Edward Rubicon et must å sjekke ut. Og for jentene er kanskje særlig Kjersti-bøkene ganske så gjenkjennelige, her er det typiske problemer som dukker opp, og mange følelser å hanskes med.

Lettlest humor om magi

Egentlig trives Henry aller best med å være alene. Helst vil han sitte alene på rommet og legge puslespill, men med en sportsgal familie får han det sjelden som han vil. En dag sier det Poff! og så dukker det opp en gutt som påstår han er en fe med en magisk tryllestav! – Du har ønsket at jeg skulle komme, sier gutten. – Har jeg?, svarer Henry. Og deretter blir livet snudd på hodet. Magiprøven er en sprelsk historie om å få noe annet enn du tror du ønsker deg.

En bok om vår elskede potet

Superpoteten er en bok om nettopp poteten. Vi tenker kanskje ikke så mye på det, men poteten faktisk en av de viktigste matvarene vi har i hele verden. I denne boka får barna lære om hvor viktig den har vært her hjemme i Norge. Etter krigen spiste vi nemlig noe voldsomt med poteter. Over 600 000 tonn faktisk. Noe som resulterte i at vi både ble høyere og fikk flere barn. Poteten er rett og slett super; hvem hadde vi nordmenn egentlig vært uten den?

Benny går igjen

Dette er bok nummer to i serien om Benny. Forfatteren ble nominert til bokbloggerprisen for sin forrige bok, Benny går berserk. Bøkene er fulle av grøss og humor, og ikke minst forelskelse. Det er rimelig unntakstilstand når dødskjekke Ken plutselig skal overnatte på Bennys rom i et par uker. I tillegg har Benny fått seg en fiende i Magda Roses hensynsløse svigerdatter, som har solgt nabohuset. Benny gjør nemlig alt for å bli kvitt de nye naboene sine!

Tegneserieromaner om monsterjegeren Edward

Det er ikke lett å være monsterjeger. Men det er akkurat det Edward Rubicon er. Sammen med vennene sine forsøker han å holde småbyen Grimsrud tom for spøkselser og andre overnaturlige vesner. Men nå er han helt ferdig, og dessuten får han kjefte både hjemme og på skolen. Nå er det bok, og han bestemmer seg for å legge bort etterforskningen for godt. Når det skjer mystiske ting på natterstid, er det derfor vennene Kasper og Nadira som må trå til. Klarer de å redde byen uten å ha Edward med på laget? Dette er den femte boka i serien om Edward.

Fengende serie om den 8 år gamle Kjersti

I Kjersti – Livet og døden våkner Kjersti tidlig. Det er 8-årsdagen hennes, og hun venter på at mamma og pappa skal komme. Men de ligger og sover – som om det skulle være en vanlig dag! Akkurat nå er det imidlertid lite som skal vise seg å være normalt. Katten til Kjersti forsvinner, morfar begynner å bli gammel, og hun har en venn som kanskje har funnet seg en ny bestevenn. Kjersti opplever sjalusi, sorg og misunnelse, men også glede, håp og nye vennskap. Dette er tredje boken i serien om Kjersti hvor Helena Hedlund skriver så gjenkjennelig og godt om alle de vanlige følelsene man opplever i denne alderen.

Dillstadbanden: fartsfyllt spenning

Jonathan har egentlig ikke særlig mange venner. Derfor vet han ikke hva han skal gjøre når mamma maser på han om at han må finne på noe. Men det forandrer seg den dagen Zasha flytter inn i blokka. Nå begynner det å skje noe! De danner Dillstadbanden, en bande i det godes tjeneste. Det første kuppet, «Kunstkuppet», krever at mange løse tråder må samles. Det forsvinner mat fra matbutikken og en uskyldig kvinne anklages. Men når de er på klassetur på kunstmuseet begynner de å skjønner hvordan det hele henger sammen. Det er klart for deres første kupp! Dette er den første boka i en ny krimserie fra den kjente voksenbok-forfatteren Jens Lapidus.