Tre bøker som hjelper barna å sovne

BarnebøkerBarn 2-4 årTre bøker som hjelper barna å sovne

Nå som kveldene er så lyse og sommerferien starter, kan det være vanskelig å få barna til å legge seg, ikke minst sovne. Derfor har vi trukket frem noen sovebøker og godnattfortellinger som kan hjelpe de minste med døgnrytmen.

Estimert lesetid 2min
Bilde av sovebøker, sovebok
Med disse bøkene blir soveritualet en drøm i sommer! (Foto: Lina Hindrum)

Sovebokfenomenet startet med Carl-Johan Forssén Ehrlin’s «Den lille kaninen som så gjerne ville sove», som har gått sin seiersgang i tusenvis av hjem og gikk inn på toppen av Amazons bestselgerliste. Siden den gang har Ehrlin skrevet en sovebok til, «Elefanten som gjerne ville sove».

Camilla Brinck, forfatteren bak Musse og Helium-serien, har de to siste årene også toppet bestselgerlistene. Nå kommer hun med en godnattfortelling om de to populære musene.

Tre bøker som hjelper de små med døgnrytmen

Soveboken som startet det hele

Den lille kaninen som så gjerne ville sove har solgt over 2,6 millioner eksemplarer verden over, og kom i 2019 ut i en nyillustrert utgave.

Soveboken har skapt enormt engasjement blant foreldre som har omtalt boken nærmest som et «trylleformular»!

«Soveritualet gikk fra 2-3 timer til 12 minutter. Vi kom til side to!» skriver f.eks. en takknemlig forelder på nettet.

(Foto: Lina Hindrum)

Sovebok-oppfølgeren

I Elefanten som gjerne ville sove har forfatteren Carl-Johan Forssén-Ehrlin perfeksjonert metoden for å vugge barna i søvn. Denne boken har enda tydeligere fokus på hvordan barna skal lære seg å sovne selv. Boken gir foreldre instrukser i hvordan man leser opp historien, slik at barna faller i søvn.

Med råd og tips til foreldre med lange soveritualer for barna har denne boken også hatt enorm suksess!

Musse og Helium med en godnattfortelling

De populære musene Musse og Helium er tilbake, denne gang for å hjelpe barna i søvn. Musse & Helium ble kjent da de måtte ut på eventyr for å lete etter den forsvunne gullosten og forsøke å redde Dyreriket fra onde krefter. Med vakre illustrasjoner er fortellingen underholdende og avslappende og vugger både mus og andre små i søvn.

Nå er det leggetid passer best for barn mellom 3 og 6 år, men også for eldre barn.