100 ting å gjøre: Aktivitetstips til barna

BarnebøkerBarn 10-12 år100 ting å gjøre: Aktivitetstips til barna

Skjermtiden er brukt opp, lydboka ferdig og lesingen unnagjort. Hva skal barna finne på? Vi har samlet masse aktivitetstips!

Estimert lesetid 3min
Putekrig
Kjeder barna seg? Gjør noe sammen! (Foto: Unsplash)

Lag dine egne spill med koding

Max Wainewright, 20 spill du kan kode med Scratch

Datakoding er lett å lære, moro å mestre og du vil garantert få bruk for det! «Med 20 spill du kan kode med Scratch» kan selv nybegynnere bli kodeeksperter. Scratch er et gratis programmeringsspråk som gjør inngangen til å lære seg koding lekende lett.

Med enkle trinn for trinn-instruksjoner gir denne boken deg alle kodene du trenger for å bygge, spille og dele 20 fantastiske spill i Scratch. Spillene er fordelt på fem vanskelighetsnivåer. Finn skatter på Sjørøverøya, lag bilspill med Kjøregalskap, slå toppscoren i Fang smultringen og mye, mye mer. Du får også tips til hvordan du kan lage dine helt egne spill.

Skjermfrie aktiviteter

Kris Hirschmann, 100 ting å gjøre når du kjeder deg!

Legg fra deg nettbrettet og skru av tv-en! Det finnes en spennende verden der ute full av mennesker, dyr, mat, spill og moro! «100 ting å gjøre når du kjeder deg!» inneholder aktiviteter og prosjekter som lett lar seg gjennomføre, uten at det kreves kostbart materiale, utstyr eller mye planlegging. Rett og slett 100 tips til en masse ting å gjøre i sommerferien i én og samme bok!

Hva med å:

  • lage en marshmallowkatapult (vooosj!)
  • mime sanger med vennene dine (hvem vinner?)
  • male noen brødskiver (mmmm … deilig!)
  • lage regnbuebobleskyer (vakkert!)
  • bygge et biehotell (uten å surre!)

Flotte, hjemmelagde smykker

Margrethe Hjort Hay, Fargerike perler

Med et par fine armbånd i regnbuefarger eller et mangefarget perlehalskjede kan en enkel hvit T-skjorte se helt fantastisk ut!

Perlesmykker finnes overalt i motebildet, og med denne boken kan du lage dem selv. «Fargerike perler» inneholder 16 oppskrifter på armbånd, halskjeder, ringer og ørepynt. Følg trinn for trinn-oppskriftene, og få i tillegg kreative tips til hvordan du kan pakke smykkene fint inn.

Aktivitetsbøker som vil underholde barna i timevis

100 ting du kan gjøre på et fly og 100 hjernevridere

Disse to aktivitetsbøkene er stappfulle av puslegåter, drodlerier og tegninger som får tiden til å gå, og passer fint til å kose seg med i ferien.

Oppgavene i begge bøkene passer for barn mellom 6 og 10 år, og kan gjøres alene eller sammen med en venn. Fasit finnes bakerst i hver bok.

Lag dine egne dekorasjoner

Zoë Ingram, Press ut + fargelegg: Sommerfugler og Press ut + fargelegg: Fugler

La fantasien fly og lag dine egne dekorasjoner med vakre fugler.

«Press ut + fargelegg: Sommerfugler» og «Press ut + fargelegg: Fugler» er hobbybøker hele familien vil ha glede av. Det er gøy å pynte med dekorasjoner du har laget selv!

Bare press ut delene i boka, fargelegg i de fineste farger og sett dem sammen til ti flotte figurer. Du kan oppbevare delene inne i sidene, eller bruke dem som sjablonger for dine egne design!