7 gode barnebøker til sommerferien 2022

Barnebøker7 gode barnebøker til sommerferien 2022

Sommeren er den ultimate tiden for å lese! Her får du tips til bøker som har slått særlig godt an, og som er gjenkjennelige, lærerike og underholdende.

Estimert lesetid 3min
Barn leser i fanget til mor
En lesestund er en kjærkommen pause. Hva med å finne frem en bok du selv kan lese samtidig som barna? (Foto: Åsmund Holien Mo)

Endelig er sommeren her, noe som betyr mer tid til å lese. Heldigvis finnes det gode bøker for enhver anledning – her er syv lesetips til barn i ulike aldere.

Hva med f.eks. Den store boken om Albert Åberg, som sikkert også vil glede alle nostalgiske foreldrene som selv vokste opp med Albert? Eller en godnattfortelling som Musse og Helium: Nå er det leggetid, til dere som sliter med å legge de minste i sommervarmen?

7 gode barnebøker til sommerferien

God sommer, lille kanin!

Merkevaren Blafre har de siste årene kommet med fargerike og gøyale bøker for småbarn. God sommer, lille kanin! er perfekt som den første sommerboken for barnet. Bli med lille kanin på stranden med vennene sine, hvor barna utvikler ordforrådet om sommeraktiviteter som å spise is, ta på solkrem og bade!

Ut på tur, lille kanin!

Blafre har ikke bare kommet med én ny bok i år, men to! I Ut på tur, lille kanin! blir vi med lille kanin på tur, og lærer ord om å være ute i naturen. Bøkene er lagd med tekster på rim, som gjør det morsomt å lese med barna.

Her finner du alle bøkene om Lille Kanin

Havet for småfolk

Småfolk-serien er lett og tilgjengelig sakprosa for den minste i hus. Her kan minstemann lære om det norske havet, blant annet om sel, brennmanet, hai og sjøanemoner.

Med enkel tekst med ord og uttrykk barna er kjente med og fine bilder er det morsom og lærerik lesing for barna i sommer.

Min første bok om Norge

Min første bok om Norge er den perfekte gavebok til småbarnsforeldrene.

En enkel ABC-bok hvor barna lærer ord om landet vårt, kjente personer, matretter, steder, natur og dyr.

A for Askeladden, B for brunost, C for Camilla Collett.

Tassens store klaffebok

Tassen trenger hjelp! Det er så mye han skal lære … Først må han finne alle dyrene som er gjemt under klaffene. Så må han lære navn på alle fargene og til slutt lærer han å telle. Lek og lær med Tassen!

Tassens store klaffebok er en lærerik bok for de aller minste. Løft på klaffene på hver side og lær om farger, tall, former og motsetninger.

Den store boken om Albert Åberg

Omslagsbilde av Den store boken om Albert Åberg av Gunilla Bergström
Den store boken om Albert Åberg
Gunilla Bergström

For deg som husker bøkene om Albert Åberg og vil videreføre gleden til dine egne barn. I denne samleutgaven får du med bøkene God natt, Albert Åberg, Du er for liten, Albert Åberg, Hvor er skøyergutten, Albert Åberg, Hva sa pappa, Albert Åberg? og Så rart, sa Albert Åberg.

I 2022 er det faktisk hele 50 år siden den første boken om Albert Åberg ble laget!

Musse og Helium: Nå er det leggetid

Sliter du med å legge barna i sommer? Ikke fortvil – nå er de populære musene Musse og Helium tilbake, denne gang for å hjelpe barna i søvn.

Musse & Helium ble kjent da de dro ut på eventyr for å lete etter den forsvunne gullosten og forsøkte å redde Dyreriket fra onde krefter.

Med vakre illustrasjoner er fortellingen underholdende og avslappende og vugger både mus og andre små i søvn.

Nå er det leggetid passer best for barn mellom 3 og 6 år, men også for eldre barn.