Etiske dilemmaer og moralfilosofi for barn rett inn på bestselgerlisten!

BarnebøkerEtiske dilemmaer og moralfilosofi for barn rett inn på bestselgerlisten!
Estimert lesetid 2min

Aktuelle etiske problemstillinger barn kan kjenne seg igjen i

Birte Svatuns Rett eller galt har gått rett inn på bestselgerlisten for skjønn og generell litteratur – samme uke som den ble lansert i bokhandlene. Boken tar opp aktuelle etiske problemstillinger som barn lett kan kjenne seg igjen i. Er det lov å lyve hvis ingen oppdager det? Er det riktig å slå tilbake hvis noen slår deg? Er det greit å sparke noen i tissen? Er det feil å sladre hvis noen plager andre?

Rett eller galt av Birte Svatun
Kjøp Rett eller galt på cappelendamm.no

Inviterer til meningsfylte samtaler

Det er ikke alltid lett å vite hva som er rett og hva som er galt, verken for store eller små. Gjennom denne bokens små historier beskrives situasjoner som byr på dilemmaer, problemstillinger og spørsmål som inviterer til meningsfylte samtaler. Slik kan boken inspirere foreldre og besteforeldre til å komme i dialog og gruble sammen med barn på hjemmebane. Lærere i barnehagen eller i småskolen kan få hjelp til gode samtaler i større og mindre grupper på sine arenaer.

Rett eller galt
Her er et oppslag fra Rett eller galt, som viser hvordan boken er lagt opp.

Tidligere bestselger

Rett eller galt ble raskt en suksess da den kom ut i 2009 og ble trykket i nærmere 10 000 eksemplarer. Lenge var den utsolgt fra forlaget, men nå er den ute i revidert utgave. Tiril Valeur har gitt boka nye illustrasjoner. Morsomt at den da går rett til topps på Bokhandlerforeningens boktoppliste.

Etterspurt foredragsholder

Birte Svatun er lærer, journalist og forfatter. Og en etterspurt foredragsholder. Hun har bl.a. utgitt foreldreguiden Sove hele natten sammen med helsesøster Nina Misvær, og flere andre sakprosabøker for barn: Hva er følelser, Tenkeboka og barnebiografien Anne Stine og Helge Ingstad.