De beste barnebøkene for å unngå skjerm i vinterferien

BarnebøkerBarn 6-8 årDe beste barnebøkene for å unngå skjerm i vinterferien

Barn utsettes for mer og mer skjermbruk både hjemme og på skolen. Vi har samlet en rekke barnebøker som kan være gode alternativer til skjermtiden i vinterferien.

Estimert lesetid 3min
Barnebøker for vinterferien
Lesing er viktig for språkutvikling, verdensforståelse og empati. Foto: Jonathan Borba

Vinterferien er her og hva er vel en mer gyllen mulighet til å finne frem en god barnebok og ha noen hyggelige lesestunder med barna? De beste barnebøkene kan være gode alternativer til timene foran skjermen.

For det kan være vanskelig å engasjere barn til å lese bøker, spesielt i en verden som er mer og mer digitalisert. Men det er ingen tvil om at lesing og leseglede er viktig for språkutvikling, verdensforståelse og læring generelt.

For å gjøre det litt lettere har vi har funnet frem de beste barnebøkene akkurat nå og sortert dem etter interesser. Her finner du noe til både store og små, jenter og gutter.

Barnebøker basert på hobbyer

Et av de viktigste tiltakene for å få barn til å lese, er å finne bøker som passer deres interesser, hobbyer og personligheter. Derfor har vi laget en liste med de beste barnebøkene til en rekke ulike leseglade barn!

For den aktive

Et nytt eventyr med Willy! En klassiker som man sjeldent går lei av, nå med nye myldrescener hvor Willy og vennene er på et ekte kunsteventyr. Boka er full av personer og ting du kan lete etter, i tillegg til gøyale spørsmål og aktiviteter. En perfekt bok til å samle hele familien i vinterfeiren.

Til den som synes at hest er best

For den magiske minste anbefaler vi den nyeste bildeboka i My Little Pony-universet! Equestria er splittet, men en optimistisk helt lover med hoven på hjertet å bevise at jordponnier, pegasuser og enhjørninger kan være venner. Denne boka passer perfekt for den som liker magi, hester og å leve seg inn i fantastiske spennende univers. My Little Pony har vært en av verdens største merkevarer for barn i 40 år.

For den eldre rytteren, anbefaler vi den magiske serien Star Stable! Bøkene, som er basert på det verdenskjente dataspillet om hester, er klassiske fantasy-fortellinger med hester i hovedrollen. Her får du altoppslukende eventyr og magi! I den første boken introduseres vi for den magiske øya Jorvik, et paradislignende sted. En urgammel konflikt er i ferd med å blusse opp igjen, og det kommer Lisa og vennene hennes snart til å merke.

For detektiven

LasseMajas Detektivbyrå: Musikkmysteriet er den nyeste boka i LasseMajas Detektivbyrå-serien, en av sveriges største barneboksuksesser gjennom tidene! Denne boken egner seg også spesielt godt for musikeren i familien, med fortellinger om trommesoloer og dansing. Dessuten støter vi på en uventet familiehemmelighet. Bøkene er lettleste med kule tegninger av Helena Willi som bringer liv til fortellingene.

Til fotballentusiasten

For den fotballinteresserte anbefaler vi den nyeste boka til Bjørn F. Rørvik om Reven og Grisungen. Denne gang skal de spille fotballkamp på selveste Kartongen Arena! Med mange referanser til fotballen og humoristiske innslag er dette en bok de fleste vil dra på smilebåndene av, både som liten og stor.