Her er våren 2022s nye Leseløver

BarnebøkerBarn 4-6 årHer er våren 2022s nye Leseløver

Bøkene i Leseløveuniverset kan leses og brukes på ulike måter. Det viktigste er å skape leselyst, leseglede og leseinteresse. Her får du oversikten over våren 2022s nye Leseløver.

Estimert lesetid 4min
Bilde av alle bøkene med i artikkelen
Det finnes flere lettleste serier for barn på markedet, men Leseløvene er landets sterkeste merkevare i denne sjangeren. De første Leseløvene kom i 1988. (Foto: Maria Kleppe Vihovde)

Det er aldri for tidlig å begynne og lese for barn, og Leseløvene kan være gode redskap for å gjøre det morsomt og enkelt for barna. Med egne serier spesielt skrevet for barn som lærer seg gleden av å lese, har Leseløver hatt en fast plass i sekken til norske barn siden 1987.

Bøkene er delt opp i tre nivåer etter leseferdighet: «Løveunge» er for de ferskeste lesehestene ofte fra 4-7-årsalderen. Neste nivå, med litt mer tekst, er «Min første leseløve», mens «Leseløve» er for barna som har blitt ordentlig glad i lesingen, og er godt i gang med skolen.

Under finner du oversikt over vårens nye titler i alle tre nivåer. Trykk for å hoppe rett til riktig nivå:

Løveunge

I serien Løveunge finner du bøker med kun én kort setning på hver side og relativt stor skrift. Her lærer barnet å prøve og sette sammen bokstaver til ord, og får den stoltheten av å ha lest en hel bok selv!

Dilla på dyr

I Dilla på dyr blir vi kjent med Molly som har så innmari lyst på et kjæledyr. Mamma presiserer at hun må kjøpe et lite kjæledyr. En babykrokodille er jo et lite kjæredyr. Men hva skjer når krokodillen vokser? Perfekt historie for barna å starte lesingen med, fylt med spenning og humor og gode illustrasjoner som understreker poenget.

Hvem i jungelen

Perfekt for foreldre med pappahumor som de vil dele med sine barn! Her får vi gøyale ordspill for de aller ferskeste leserne, med illustrasjoner som er minst like gøyale som vitsene. Om denne faller i smak, har Lise Dragland også skrevet suksessene Hvem i skogen? Og Hvem i havet?

Min første leseløve

Min første leseløve har litt mer tekst enn Løveungene, og er tilrettelagt for 6 til 9-åringer.

Alle må spise

Oppsiktsvekkende og morsomme fakta om hvordan dyrene spiser! Visste du at apekatter fisker med stang? Eller at brennmaneten spiser med rumpa? Morsomt for hele familien, men er også perfekt for leseren som har lyst til å begynne å lese lengre tekster.

Rare oppfinnelser

Denne boken er midt i blinken for den mest nysgjerrige og oppfinnsomme av barna. Her er den ultimate boka om alle merkelige oppfinnelser som finnes, som tøfler med gress, så du alltid kan ta deg en tur på plenen. I tillegg får du tips til hvordan man kan lage egne, rare oppfinnelser!Leona 4: Leona i vintertrøbbel

Leona er en uregjerlig jente som finner på de rareste tingene og alltid havner i trøbbel. Hun er en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda. Dette er den fjerde boken i serien om Leona, og denne gang skal de være med på akekonkurranse. Med sin trofaste, mer fornuftige kamerat Felix blir vi dratt med i kaoset som oppstår når Leona skal prøve å hjelpe Felix med å vinne akekonkurransen.

Leseløve

Leseløve er tilpasset barn mellom 7 og 11 år. Fortellingene kan variere i lengde, men de har oftest korte linjer og stor skrift.

Vitseløve 10 Sport

Vitseløve Sport er den tiende boka i den superpopulære Vitseløve-serien. Å bruke latter som virkemiddel til å lære å lese er enormt nyttig. Her lærer barna å få leseflyt og samtidig få en spenstig sportsvits på kjøpet. Hva kaller du en nordmann i sluttspillet i fotball-EM? Dommer.Pirater fra hele verden

Med denne faktaløven får vi svaret på alt man lurer på om pirater, og spennende historier om beryktede sjørøvere som Svartskjegg og forsvunne skatter som ingen har funnet. En bok som passer godt for de som liker funfacts og som trenger lesetrening.