Boktips til påskeferien for små og store barn

BarnebøkerBarn 4-6 årBoktips til påskeferien for små og store barn

Denne påsken kan man endelig reise! Enten om det er utenlands eller bare til hytta er det viktig å huske godt lesestoff til både de store og små leserne.

Estimert lesetid 5min
Ta med boken på påskeferien i år! Foto: Unsplash

Vi har tatt en nærmere kikk på nyhetene denne våren og funnet bøker som passer barn i alle aldre. De minste kan bli med Karsten og Petra og lage museum, mens de litt større barna kan bli bedre kjent med Karoline med K fra Kjendiscrush.

Eller hva med å lese en bok sammen? Erlend Loe slår sjeldent feil, spesielt med hans elleville krimmysterium, Hvem rumpet brunosten? som fikk terningkast 6 i VG.

En koselig bok for minstemann

Året rundt med Lille Mus er for de aller minste leserne på 1 til 3 år, hvor de får lærer om årets gang og ord tilknyttet hver sesong. Med Lille Mus er det gøy å lære om årstider!

Serien om Lille Mus er sjarmerende, fargerike og lærerike pappbøker for de yngste leserne.

Morsom galskap på barnas premisser

Kokosbananas og prompebrusen er tredje bok i serien om den morsomme karakteren som forøvrig er en blanding mellom kokosnøtt og en banan! i oppfinnerskuret lager Kokosbananas helsprøe oppfinnelser, noe som alltid får ham opp i rare situasjoner med mye komikk som er morsom for både de store og små leserne.

I denne boka har Bestefar Banana bursdag og Kokosbananas og familien skal i selskap, noe Kokosbananas synes er kjempekjedelig. Han bestemmer seg for å lage litt fart i selskapet og finner opp en prompebrus, noe ikke alle i bursdagen finner like morsomt.

Karsten og Petra fyller 30 år!

I 2022 feirer vi at det er 30 år siden de første bøkene om Karsten og Petra kom. Og fortsatt kommer det splitter nye fortellinger om de to gode vennene.

Denne gang har Karsten og familien hans flyttet til en ny leilighet og Karsten og Petra kikker i gamle album. De snakker om opplevelser de har hatt, reiser de har vært på og minner fra det gamle huset. Så få Karsten en idé, han vil lage et museum sammen med Petra! Sammen samler de inn store og små minner, og snart blir de klare for en høytidelig åpning.

Ellevilt krimmysterium fra Erlend Loe

Noen av våre fremste kunstnere, Erlend Loe og Kim Hiortøy, har laget et absurd og morsomt mysterie hele familien kan prøve seg på å løse i påsken i boka Hvem rumpet brunosten?. Det hele starter med at Kongen har fått høre om verdens beste brunost. Den blir laget på gårdsmeieriet til Lisen von Kvantum og hun blir derfor invitert til slottet. Med et stykke brunost selvsagt. Men på togturen ned skjer det noe grusomt, noen har rumpet brunosten! Konduktøren trekker i nødbremsen og verdens beste detektiv, herr Fluffenberg blir tilkalt. Skurken må være om bord, men ingen av passasjerene vil innrømme at de har rumpet noe som helst. Vi lover en god latter med denne!

En prisvinnende og kritikerrost bestselger fra Sverige

«En velskrevet Sherlock Holmes-historie om de mest utsatte i den mest fattige og møkkete delen av Stockholm på 1800-tallet.» Sier Crimtime Awards-juryen, da Natteravnen vant Årets barnekrim i 2021.

Natteravnen er første delen i Stockholms-trilogien, hvor vi møter Mika som har bodd på barnehjem hele livet. En iskald vinternatt blir det levert et nyfødt barn til barnehjemmet av en skrekkslagen ung mann. Det blir begynnelsen på en rekke hendelser som skal sette Mika i større fare enn hun noensinne kunne forestille seg.

Fankultur og kjendisforelskelse

Kjendiscrush er første bok i Kjendiskjæreste-trilogien, skrevet av Kirsti Kristoffersen, som i mange år har jobbet i managementet til Marcus og Martinus! En ekte ekspert i fankultur.

I den første boken møter vi Karoline med K på en avsidesliggende campingplass i sommerferien, hvor hun møter Mathias. Den første, store forelskelsen. Men han holder noe skjult – og over natta blir han Nordens største superkjendis.

Andre bok kommer til sommerferien og siste bok kommer til høstferien!

For den nysgjerrige i familien

Bind 2 av den episke og fantastiske tegneserieversjonen av den internasjonale bestselgeren Sapiens. Bind 2 kan leses uavhengig av bind 1, og passer for ungdom og voksne som ikke pleier å lese vitenskap og historie.

Her får vi lese historien om hvordan Homo sapiens forlot sin nomadiske tilværelse for å slå rot og dyrke jorden – uten å få et bedre liv. Tegneserieversjonen av Sapiens er en grundig, underholdende og fargerik gjenfortelling som er perfekt for den litt nysgjerrige i familien.

Grøsserdronninga Anne Elvedal skildrer et paranormalt Trøndelag

Mørkets tjener er siste bok i den paranormale grøssertrilogien Dødens spill. Monster har allerede sikret seg film- og TV-rettighetene til ungdomstrilogien, så mye tyder på at du vil se karakterene på en skjerm i nærmeste fremtid.

I siste bok i trilogien vender Martin tilbake til Hommelvik etter fire måneder på ungdomspsykiatrisk avdeling. Sommerferien er helt blank i hans minne, og han får ikke kontakt med Rebekka. Martin prøver å lete etter henne når han får høre rykter om at Rebekka har drept kusina si og forsvunnet. Farlige krefter herjer i bygda, og det blir et kappløp med tiden.